• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İzmir Şubesinde Naci Gümüş'ten "Kitap" Söyleşisi

İzmir Şubesinde Naci Gümüş'ten "Kitap" Söyleşisi
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi 2016 Yılı “Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri”ne Naci Gümüş'ün “Kitap” konulu söyleşisi ile başladı.

30 Ocak 2016 Cumartesi saat:14.00’te başlayan söyleşide; Kitabın Tarihçesi, Kitabın mânâ ve önemi, kitap, kütüphane, okuma ve yayıncılıkla ilgili TÜİK, IPA İstatistikleri ilâ Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesi çerçevesinde hane halkı bazlı Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği 6.200 kişiyle, "yüz yüze anket yöntemi" ile yapılan araştırmadan elde edilen verilerin ışığında değerlendirme yapan Naci GÜMÜŞ; “-Kitap kâinatı yaratan yüce Allah’ın ezeli ve ebedi kelâmıdır ve doğduğumuz andan itibaren hayatımızı kuşatan bir sevgilidir. “Ikra’ bismi rabbikellezî halak..”Yaratan, insanı embriyodan yaratan Rabbinin adıyla oku! Öğren-Öğret!” bu itibarla kitap insanlığın en asil, en kıymetli buluşu. İnsanlığın kültür ve medeniyet tarihinin hafızası, muhafızı,  söz ve yazının ölümsüz anasıdır. Üstad Cemil Meriç’in ifadesiyle; “Seçiş hürriyetimizin sınırsız olduğu tek dünya, kitaplar Dünyası”dır. Dedi.

Kitap Aşıkları, Kitap Mecnunları, Kitap Kurtları, Kitap Hastalıkları ve Kitap Hastanesi gibi konulara değinen GÜMÜŞ; “Nasıl Midenin dostu gıdalarsa, ruhun dostu ibadet ve dualarsa; beynimizin, fikrimizin, hayallerimizin de dostu, yalnızlığımızın ilacı, karanlığımızın aydınlığı kitaptır.” Dedi. Yazma eserlerden, kitap hırsızlığına kadar kitapla ilgili bilgilerin de konuşulduğu, değerli eğitimci ve araştırmacı yazarların da hazır bulunduğu oturum Saat:16.00’da sona erdi.

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim