• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İzmir Şubesi'nde Yazma Hikâyeleri Anlatıldı

İzmir Şubesi'nde Yazma Hikâyeleri Anlatıldı
Romancı Veli Bildirici ve denemeci Selahattin Gezer kitap yazma hikâyelerini anlattılar.

 

TYB İzmir Şubesinde 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 14:00 de Romancı Veli Bildirici ve denemeci Selahattin Gezer kitap yazma hikâyelerini anlattılar.  

Veli BİLDİRİCİ; Bitlis, Ahlatlı, emekli öğretmen. Bir bankanın hikaye yarışmasını kazanıp çelik bir kumbara hediye almasıyla yazarlık hayatına ilk adımını atar. “Ben yazmakla patladım. Kimseye zararım olmadı. Kendi kahramanlarımla kavgamı yapıp, onlarla oturup ağladım. Ben cesur yazan bir yazarım. ‘Yanımdaki Yalnızlık’ romanımda Bornova Küçük parkta geçen bir olayı anlattım. Yeni bir roman üzerinde çalışıyorum. Arnavutluk ile Ahlat’ı bir araya getireceğim,” diye sözlerine devam etti. 

Sorulan bir soru üzerine, “Yaşanmışlık olmasa seni dürten bir şey olmaz. İyi bir romancı iyi bir gözlemcidir,” diye cevap verdi. 

Selahattin GEZER; “Erzurum’un soğuk kışlarında aklım başıma geldi,” diye söze başladı. Atmışlı yılların sonunda evdeki radyoyu babasının kırmasıyla yargılama hayatı başlıyor. “Uzun zaman babamı yargıladım. Zor şartlar. Oyundan uzak yaşadım. Yıldız kitap evinin önünde saatlerce kitaplara bakardım, diye o yıllara değindi. “Mahallede kitap okuma çetesi kurduk,” sözleriyle herkesi gülümsetti. Selahattin Gezer şiirle yazmaya başlamış. Konuşmasında hep acılardan bahsetti. Sonunda da bu hayat ister istemez yazılara yansımış. 

Yeni misafirlerimiz vardı. Mehmet Uğurdan öğretmen ilkokuldan öğrencisi olan Veli Bildirici'yi dinlemeye gelmiş. Güzel bir sahne yaşattı bize değerli Mehmet öğretmen. 
Sıcak ve samimi bir havada sohbet geçti. Uzun zaman ayakta sohbetler devam etti.

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim