• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Kalbini Filistin’e Kaptıran Mühtedi: Lauren Booth

Kalbini Filistin’e Kaptıran Mühtedi: Lauren Booth

''Allah’ın bir lütfu sayesinde o kutsal topraklarda gezdim, hiç tanımadığım insanların araçlarına bindim ve onların ikram ettiği yemekleri yedim. Adeta güzel, nazik ve zarif uzaylıların mekanındaymışım gibi hissettim. 'Nasıl bu kadar muhabbet dolu olabiliyorsunuz? Bu dehşet verici baskı altında mücadele etmenize etken nedir?' diye sorduğum evlerde, ahalinin yanıtı aynıydı. Hepsi aynı Kitab’ı işaret ediyor ve 'Kur’an-ı Kerim' diyordu.''

Önce kısa bir yazışma yaptık. Ardından telefonlaşmaya karar verdik. Röportaj talebimi memnuniyetle kabul etti. Çok geçmeden aradım. Telefonu, “Selam, habibti (canım).” diyerek açtı. İslâm’ı kabul eden tüm mühtedilerin Arapça’ya muhabbetini kendinin de duyduğu fark ediliyordu. O kutsal ana kadar hayatı boyunca sahip olduğu tüm önyargılardan kurtulmuş, artık özünü benimsediği bir kültürün parçalarını taşımak istediğini yansıtıyordu. Taşıdığı yüksek özgüven ile kararlı ve güçlü bir sesin yanında samimi cümleleriyle mesafeleri hızlıca kapattı.

Onu en çok etkileyen durumlardan birinin Filistin’de geçirdiği günlerde Filistinli Müslümanların tevazuu ve tevekkülüne tanıklık etmesi olduğunu söyledi. “Doğu kültürlerini bilirsin.” dedim, “Türkiye de o kültürü biraz taşıyor. İnsanlar burada seni kendi kimliğinden önce İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in İslâm’ı seçen baldızı olarak tanıyor.” Şaşırmadı. Blair ile anılmaktan pek hoşlanmadığını söyledi ve ekledi: “Allah bana hidayeti nasip ettiğinde Blair, Müslümanları öldürüyordu.”

Kendini her şeyden önce bir Müslüman, sonra ise bir gazeteci ve aktivist olarak tanımlayan mühtedi Lauren Booth’un geçmişinden ihtida serüvenine, Gazze’de geçirdiği günlerden Avrupa’daki İslâmofobi’ye, Türkiye’nin milli iradesine karşı düzenlenen hain darbe girişiminden kadın direnişine pek çok konuyu konuştuk.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/28171/kalbini-filistine-kaptiran-muhtedi-lauren-booth

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim