• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kalem, kağıt ve kardeşler bizlere emanet

Kalem, kağıt ve kardeşler bizlere emanet
İbrahim Tenekeci, Üsküdar Kitap Fuarı'ndaki konuşmasında kardeşliğin önemine ve edebiyat dünyasının itibarına yer verdi. Özge Sena Bigeç notlarını aktarıyor.

Üsküdar Kitap Fuarı, İbrahim Tenekeci’nin mânidar sözleri ile tamamlandı. Üsküdar’a çok yakışan ve bu yıl ilk kez düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı, İstanbul’un birçok ilçesinden misafirleri ve cıvıl cıvıl sesleri ile öğrencileri ağırladı.
“Kardeş olun!’’ âyetimiz var
Fuarın son günü “İtibar’ın Hikayesi” isimli konferans veren İbrahim Tenekeci, konuşmasında kardeşliğin önemine ve edebiyat dünyasının itibarına yer verdi. İtibar dergisinin serüvenini de anlatan Tenekeci, birlik ve dirliğin takdir edilesi bir hal olduğunun altını çizdi. Yazın dünyasında birkaç kişinin bir araya gelip verdikleri uğraşların tekdir ile karşılanıp çete gibi bakılabildiğini ifade eden Tenekeci, oysa bu sahnenin takdir edilmesi gereken bir hüsn-ü misâl olduğunu belirtti. 
İlim ile kibir birlikte gelir
Derinliğin şairi İbrahim Tenekeci, ilim ile kibir hususuna özel bir ihtimam göstererek, kibrini aşamayan kişilerin, edindikleri ilim ile birilerini dövdükleri serzenişinde bulundu. “Güzel şiir yazabilirsiniz, ama hayat yalnızca şiirden ibaret değildir” diyen Tenekeci, insânî vasıfların ve tevâzunun geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Kalem, kağıt ve kardeşler bizlere emanet
İbrahim Tenekeci konuşmasını, kalem, kağıt ve kardeşliğin kıymetdar muhteviyatı üzerine inşa etti. Kalemin, kağıdın ve yanımızda bulunan kardeşlerin bize birer emanet olarak gönderildiğini, bunu görmemiz ve hatta unutmamamız gerektiğini söyledi.
“Sahaftan aldığım kitabı, TV izlemeye tercih ediyorum”
Keyifle dinlenilen programın sonunda, “dinleyicilerden soru var mı” diye soruldu. Haber sistemi ve medya hakkında tavsiyesi ve nasihatı var mıdır diye sordum. Tenekeci, haber izlemediğini, gazeteleri okumadığını, yalnızca köşe yazısını gönderdiğini ve onu da besmele çekerek gönderdiğini letafet ile bildirdi. Bu yanıtı duymanın bizleri mesrûr eylediğini belirttim. Televizyon da izlemediğini söyledi Tenekeci. “Sahaftan aldığım bir kitabı okumayı, tv izlemeye tercih ederim” dedi. Bu program da mühim anekdotlar olarak hayatımızın arşivine kaydoldu.

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/?aType=haber&ArticleID=19636

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim