Kamuran Tuna: 40.Yıla özel faaliyetlerimiz olacak

Kamuran Tuna: 40.Yıla özel faaliyetlerimiz olacak
Türkiye Yazarlar Birliğinin 14 şubesinin olağan genel kurulları tamamlanarak yeni yönetim kurulları oluştu.Yeni seçilen şube başkanlarıyla yapacakları çalışmalar hakkında konuştuk. Röportajımızın ilk konuğu TYB Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna oldu.

Sayın Kamuran Tuna, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığına seçildiniz. Yeni göreviniz hayırlı  olsun. Kendinizle ilgili bilgi verir misiniz?

Trabzon/Yomra doğdum. Şiir ağırlıklı yazı hayatına küçük yaşlarda başladım. Eserlerim çeşitli yayın organlarında yayınladı, antolojilerde yer aldı ve çeşitli ödüllere layık görüldü. 2015 yılında düzenlenen uluslararası yarışmada “Efkâr” konulu eserim ikincilik ödülü aldı.  Türk Sanat Müziği tarzında bestelenen bazı eserlerim TRT repertuvarına dâhil edildi ve “Sevgi Gezegenine Yolculuk” isimli kasette şiirlerim okundu. Hikâye ve roman türü çalışmalarımın yanı sıra, muhtelif gazete ve dergilerde deneme türü yazılarım yayınladı. “Gönlümün İlk Esintileri” adında bir şiir kitabım bulunmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak görev aldım ve Aralık 2017 yılı itibariyle Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığına seçildim. İşletme fakültesi mezunuyum, bir kamu kuruluşunda görev yapıyorum, evliyim ve 3  çocuk babasıyım.

 

Şubenizde ne tür kültür sanat etkinlikleri düzenlemeyi düşünüyorsunuz?

Önümüzdeki dönemde, okullara ve halka yönelik panel, sempozyum, şiir dinletisi, kitap sergisi ve imza günleri ile önemli gün ve kişileri anma programları düzenleyeceğiz. Zaman, zaman farklı etkinlikleri de içerecek şekilde devam edecektir.

Kültür sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz

Türkiye Yazarlar Birliği bu yıl kuruluşunun 40.yılını kutluyor. Bu anlamda, özel kutlama etkinlikleriniz olacak mı?

TYB' nin kuruluşunun 40.yılı nedeniyle, halen görüşmelerimizi sürdürdüğümüz yerel yöneticilerimizin desteği ile, 40.yıl etkinliklerinin panel, sempozyum, imza günleri, şiir dinletileri, kültürel gezi tanıtımları ve şubeler toplantısı şeklinde ilimizde yapılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yönetim olarak, sadece 40.yıl kutlamaları değil, mümkün olursa TYB'nin  geleneksel edebiyat ödüllerinin de bu yıl ilimizde verilmesine yönelik bir çalışma planlanıyoruz.

Günümüzdeki sivil toplum kuruluşları faaliyetlerini duyurmak ve varlıklarını sürdürmek için sosyal medyayı çok iyi kullanıyorlar. Şube olarak sosyal medyayı etkin kullana biliyor musunuz? Web sayfanızı kısa zaman aralıklarında güncelliyor musunuz?

Her türlü faaliyet ve etkinliklerimizi duyurabilmek adına, yazılı ve görsel medya dışında, sosyal medya alanlarını da etkin olarak kullanmaktayız. Web sitemizin oluşturulmasına ilişkin çalışmalarımız da sürüyor.

Gençler ve akademisyenlere yönelik projelerimiz var

Gençlerin ve özellikle üniversitelerin edebiyat fakültelerinde okuyan öğrencileri faaliyetlerinizden haberdar etmek ve onların da etkinliklere katılımları için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Üniversitelerimizin edebiyat fakülteleri bizler için çok önemli, bu sahalarda ki akademisyen ve genç yeteneklerimize ulaşarak onları bünyemize kazandırmak, fikir, bilgi ve yeteneklerinden istifade kapsamında, yeni bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Her türlü, afiş, duyuru, ilan metotlarının yanı sıra bizzat ziyaretlerde bulunarak faaliyetlerimizden kendilerini haberdar ediyoruz. Ayrıca üniversiteler dışında ki yetenekli gençleri de yakından takip ve değerlendirme projesi başlatmış bulunuyoruz.

 

İlinizde kültür, sanat ve edebiyatla ilgilenen kişilere ulaşarak hem üye sayınızı artırmak hem de etkinliklere katlımın artmasına yönelik faaliyetleriniz olacak mı?

İlimizde kültür-sanat ve edebiyatla ilgilenen kişilere ulaşarak onları bünyemize katmak elbette önceliklerimiz arasındadır. Bu yöndeki çalışmalarımız artan bir ivme ile devam edecektir.

Sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapacağız

Kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile birlikte kültür, sanat ve edebiyat faaliyetleri yapma konusunda ne tür ortak çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz?

Kamu kurumlarının yanı sıra, diğer sivil toplum kuruluşları ile mütemadiyen etkileşim içindeyiz. Ortak platform şeklinde hareket etmeyi düşündüğümüz paydaşlarımızla, kültür, sanat ve edebiyat alanlarında düzenlenecek imza günleri, sempozyumlar, anma ve tanıtım programları yerel, ulusal veya uluslararası festival ve sanat günleri gibi faaliyetler planlarımız dâhilindedir.

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim