• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Karabatak dergisinin Kasım Aralık 2018 sayısı çıktı

Karabatak dergisinin Kasım Aralık 2018 sayısı çıktı
İki aylık edebiyat dergisi Karabatak’ın 41. Sayısı zengin bir muhteva ile yayınlandı.

Bu sayıda edebiyat ve mitoloji ağırlıklı yazlar yer alıyor dergide. Konuyla ilgili ropörtajı Aydın Afacan’la Ercan Yılmaz yapmış.

Ali Ural “İnsan Tanrı değildir” başlıklı sunuşunda şöyle diyor: “İnsan olamayınca tanrı olmaya çalıştı beşer. Başaramayınca tanrıya insan zaafı yükleyerek evcilleştirmek istedi onu. Böylece bu üstün ve meçhul varlık karşısındaki korkularından kurtulacak, kendi zaaflarını taşıyan bir tanrıdan en fazla aile bireyleri kadar çekinecekti. Öte yandan tabiat olaylarını anlamlandırmak için de ihtiyacı vardı onlara. Yıldırım düşüyorsa ormana Zeus fırlattığı içindi, deprem oluyorsa tanrılar bir canavarı dağlar içine hapsettiklerinden.”

“Mitoloji dediğimizde aklımıza ‘eski Yunan’ın gelmesi onların tanrıyla insanar asındaki mesafeyi kaldırmaları yüzündendir.”

Karabatak’ın yeni sayısında, Hasan Akay, M. Sabri Genç, Şaban Çobanoğlu, Dursun Ali Tökel, Ünal Çelik, Güzide Ertürk, Oğuz Şenses, Ertuğrul Aydın, Hayrettin Orhanoğlu,Jale Nur Turgut, Tuğba Erol ve İsmail  Güleç’in konuyla ilgili yazıları yanında şiirler, hikayeler, deneme ve kitap yazıları yer alıyor. 

Bu haber toplam 800 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim