• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Karatay’da Kutlu Doğum coşkusu

Karatay’da Kutlu Doğum coşkusu
Karatay'da kutlu doğuma naatlar programı yoğun katılımla gerçekleşti. Başkan Mehmet Hançerli, bu tür yapılan faaliyetlerin Peygamber Efendimizi anlatmaya vesile olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nce ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğuma Naatlar Şiir Seçkisi programı Konya'dan ve şehir dışından şairlerin katılımıyla Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, belediye meclis üyeleri, akademisyen ve yazarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

KÖSEOĞLU: ŞİİR VE EDEBİYATIN BAHÇESİ KARATAY

Programın açış konuşmasını yapan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak özellikle son 15 yılda Konya ve Türkiye'nin manevi iklimine, kültür ve sanat programlarıyla katkı vermeye çalıştıklarını belirterek bu programlardan bazılarını Karatay Belediyesi ile müşterek yaptıklarını söyledi. Ortaklaşa gerçekleştirilen bu tür programların, şiir ve edebiyatın bahçesi olarak gördükleri Karatay'ın, anlamlar dünyasını zenginleştirdiğini belirten Köseoğlu, Mevlana'nın mesnevisinden aralanarak Konya'ya ve tüm dünyaya taşan mısraların kapısında da Karatay ilçesinin durduğunu ifade etti. Köseoğlu, bu kutlu kapıya hizmet etmenin memnuniyetini yaşadıklarını sözlerine ekledi ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

HANÇERLİ: ŞİİRLERİ ŞAİRLERİNDEN DİNLEMEK ÇOK GÜZEL

Ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, kutlu doğum haftası münasebetiyle bu tür yapılan faaliyetlerin Peygamber Efendimizi anlatmaya vesile olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti ve hayırlara vesile olmasını diledi. Protokol konuşmalarında son olarak söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile ortaklaşa yapılan Kutlu Doğuma Naatlar programında en sevgiliye şiirler okunacağını ve bu şiirleri şairlerin kendilerinden dinlemenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek programa katılan şairlere teşekkür etti. Başkan Mehmet Hançerli ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile birlikte daha farklı kültürel programları birlikte yapacaklarının müjdesini verdi.

PROGRAMA KATILAN ŞAİRLER

Konuşmaların ardından programa Konya’dan ve şehir dışından gelen şairler Ahmet Efe, Atilla Yaramış, Erdal Çakır, Fatma Şengil Süzer, İbrahim Demirci, M. Ali Köseoğlu, Mehmet Kurtoğlu, Mustafa Uçurum, Vural Kaya ve Yunus Emre Altuntaş, Peygamber Efendimiz için yazdıkları naatları kendileri seslendirerek dinleyenleri manevi bir atmosfere taşıdılar. Programın sonunda Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç tarafından şairlere çiçek ve hediye takdim edildi.

konya2.jpg

 

Bu haber toplam 982 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim