• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kasım 2018 dergilerine genel bir bakış-3

Kasım 2018 dergilerine genel bir bakış-3
İnternet kumarhane olmasın

Yıl: 28, sayı 98 diyerek çıktı Kardelen dergisi. Uzun soluklu ifadesini hak eden bir ömrü geride bırakmış Kardelen. Hem anlam olarak hem de ifade gücü olarak kardelenin edebiyata yatkınlığı aşikâr. Birçok dergi çıktı Kardelen isimli. Benim elimde bulunan Kardelen, Bilecik merkezli bir dergi. Ben yeni tanıştım dergi ile. Anadolu’nun sıcaklığını hissettiren bir dergi Kardelen.

“İnternet” üzerine yoğunlaşmış derginin bu sayısı. Bir dosya hacminde internet konusu işlenmiş. Ben M. Nihat Malkoç’un yazısına değinmek istiyorum. Hayatın birçok alanında yasaklanan kumarın internette aleni olarak oynanmasının toplumda açtığı yaradan bahsediyor Malkoç. Kontrol edilmezse bir bomba etkisi kadar tahribat gücüne sahip internetin mutlaka kontrol altına alınmasının altını çiziyor Malkoç. Çok haklı. Artık kumarın ve ahlaksızlığın sınırsızca kullanıldığı bir alan olan internetin gençler üzerindeki etkisini kontrol edemezsek ortaya çıkacak sonuçları tahmin bile edemeyeceğiz.

“Yeni kumar bağımlılarının yüzde 75’ini sanal ortamda kumar oynayanlar oluşturuyor. Sanal kumarhanede daha çok erkeklerin kumar oynadığı şeklindeki değerlendirmeler ise gerçeği yansıtmıyor. Bağımlılar arasında bayanlar ve çocuklar başı çekiyor. Çünkü bayanlar büyük oranda dışarıdaki kumarhanelere gidemiyor. Çocuklar ise merakla başlıyor. Birkaç kez bedava kumar oynayan gençler, sonunda paralı kumarın pençesine düşmekten kurtulamıyor.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/dergi/kasim-2018-dergilerine-genel-bir-bakis-3-h31387.html

Bu haber toplam 647 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim