• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Katar Milli Kütüphanesi Ortadoğu'nun En Büyüklerinden

Katar Milli Kütüphanesi Ortadoğu'nun En Büyüklerinden

Şeyh Temim’in annesi Moza Bint Nasır’ın Katar Vakfı başkanlığında Doha'da hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Millî Kütüphane Kasım ayında açıldı. Kitapların çoğu Arapça ve İngilizce dilinde. Osmanlı kültür ve medeniyetine dair az sayıda da olsa Türkçe kitap mevcut. Kütüphanenin çocuk bölümü ise 150 bin kitaptan oluşuyor. Ceylan Ergin yazdı.

Bir zamanlar kitaba ulaşmak birçok fedakârlık gerektirirdi. Şimdi sadece okuyalım diye tüm konforu ayağımıza getiren mekânlar var.

Şeyh Temim’in annesi Moza Bint Nasır’ın Katar Vakfı başkanlığında Doha'da hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Millî KütüphaneKasım ayında açıldı. Kütüphanenin resmi açılışı 2018’de yapılacak olmasına rağmen bu haliyle merkez, dünyanın olmasa da Orta Doğu ve Körfez bölgelerinin en büyük kütüphanelerinden biri.

Kütüphane, 45 bin metrekare alana son derece modern bir tasarımla inşa edilmiş. Kademeli yükselen yapısıyla özellikle dışardan bakınca gizemli bir uzay gemisine benzetilebilir. Ülkede yeni yapıların genelinde olduğu gibi geleneksel mimari yerine çağa uygun tarzlar benimsendiği burada da göze çarpıyor.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/27406/katar-milli-kutuphanesi-ortadogunun-en-buyuklerinden

Bu haber toplam 2698 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim