• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Kayahan Uğur'dan: Putin’in İslam düşmanı örgütü

Kayahan Uğur'dan: Putin’in İslam düşmanı örgütü
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in siyasal görüşleri nedir? Türkiye’de pek tartışılmamış olan bu konuda bazı ipuçları verelim ve kuzey komşumuzla ilgili ticari ilişkiler dışında olmadık hayallere kapılanları uyaralım.

kayahanugur12e3Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in siyasal görüşleri nedir? Türkiye’de pek tartışılmamış olan bu konuda bazı ipuçları verelim ve kuzey komşumuzla ilgili ticari ilişkiler dışında olmadık hayallere kapılanları uyaralım.

Rusya’nın Sesi, Putin’in katıldığı G20 zirvesinden sonra ‘Putinofobya’ (Putin korkusu) başlıklı bir yazı yayınladı. Yazıda, ABD’nin tek başına bir dünya imparatorluğu kurmayı amaçladığı, bu amaçla Avrasya’yı ele geçirmeye çalıştığı ve buna direnen Rusya ve Putin’i etkisizleştirmek veya parçalamak istediği vurgulandı. Bu saptamanın gerçekçi içeriği ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte devamı bizim için daha önemlidir. Yazı şunu vurguluyor: ‘ABD Rusya’yı bir düşman olarak göstermek istiyor, fakat Rusya Başkanı ABD’yi asla düşman olarak tanımlamamış,  radikal İslam’ı düşman olarak görmüştür.’ 

Yazıda Putin’in Hıristiyan âleminin eski geleneklerini savunduğu, Eski Yunan’dan kaynaklanan Batı uygarlığının bekçiliğini yaptığı  belirtiliyor. Kremlin ideologları ‘Yeni Rusya’nın totaliter bir deneyimin  hatasını anlayıp eski geleneklere döndüğünü’ söylüyor.  Yazının üslubu da içeriğine uygundur. Hıristiyan azizi Yorgo’nun canavarı yendiği gibi İslam’ı yenmekten söz edilerek ‘radikal Hıristiyancılık’ yapılıyor. Ayrıca Putin’i eleştirenler için kullanılan ‘sürüngen’ sıfatının,  eski totaliter liderlerin kullandığı dilden alınmış  bir sözcük olması dikkat çekiyor.

Yazının devamı için: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/kayahan-uygur/putinin-islam-dusmani-orgutu/haber-359360

Bu haber toplam 2771 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim