• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Kayhan Uygur'dan: Şaşkın yol arkadaşları

Kayhan Uygur'dan: Şaşkın yol arkadaşları
Bazı yazarlar iyi bir Batı eğitiminden geçmiş oldukları için durumdan vazife çıkarmasını çok seviyorlar.

Bazıları AK Parti’nin Kobani (Ayn El Arab) kışkırtmalarına karşı dik durmasının doğru olmadığını ve barış sürecine zarar verdiğini söylüyorlar. Hâlbuki Kobani kışkırtmasından sonra barış sürecini fiilen bitiren PKK’dır ve bu konuda Kürt popülizmi yapmak şaşkınlıktır. AK Parti, nasıl barış sürecini başlatarak Türk popülizmi yapmamışsa, Batı’nın paralı askeri PKK’nın kışkırtmalarına da direnmiştir. Bu yazarlar AK Parti’nin bu nedenle oy kaybettiğini de iddia ediyorlar ama öyle olsa bile AK Parti vatansever bir partidir, vatan söz konusuysa parti çıkarları ikinci planda gelir. Bunu kavrayabilmek için Türkiye’de oldukça yıpratılmış vatan kavramı üzerinde düşünmek gerekiyor. 
Bazıları da Kuzey Irak ile Kuzey Suriye ve dolayısıyla tarihsel Barzani hareketiyle terörist PKK arasında benzerlikler kurmaya çalışıyorlar. Eninde sonunda Kuzey Suriye’de Kürt devleti kurulacağını, bu nedenle PKK’nın o ülkedeki koluyla anlaşmak gerektiğini söylüyorlar. Hâlbuki Kuzey Suriye sınır boyunda Irak’ın tersine Araplar ve Türkmenler de yaşamaktadır. PKK’nın bu bölgede ABD desteğiyle etnik temizlik yapmasına izin verilemez. Ayrıca PKK’nın kolu YPG, Suriye’deki kısıtlı Kürt toprakları üzerinde savaşmakla kalmamakta, paralı asker olarak hiç Kürt bulunmayan yörelerde de askeri operasyon yapmaktadır. Görüldüğü gibi, bu yazarların PKK’ya verdikleri desteğin insan haklarıyla, demokrat olmakla hiç ilgisi yoktur. Onlar sadece PKK’nın ardındaki Batı’yı dikkate alıyorlar. Balyoz ve Ergenekon davalarında aldıkları tutumun ne denli zarara yol açtığını hatırlayarak bu konuyu tekrar gözden geçirmelerinde yarar vardır. 
* * *
Diğer bazı gazeteciler ‘PYD DAEŞ’ten daha tehlikeli demek yanlıştır’ ifadesiyle başladıkları kampanyalarını ‘DAEŞ’e karşı acilen Suriye’de operasyon yapılmalı’ noktasına kadar ilerletmişlerdir. Bu gazeteciler, Esad’a karşı operasyon yapmayan ABD’nin, DAEŞ’i bombalayıp durduğunu ve YPG’nin de ABD’ye karada paralı asker olarak hizmet ettiğini bilmiyorlar mı? ABD operasyonlarında İncirlik’i kullanamamaktan son derece rahatsızken, bu gazeteciler bir ABD Büyükelçisi gibi konuşmuş olmaktalar. Türkiye’nin asıl amacı sınırlarımıza yerleşmeye çalışan PKK terör örgütüne engel olmak iken,  ABD’nin kışkırttığı etnik çatışmalarda rol alma fikri nasıl öne sürülebilir? 

Devamı için: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/saskin-yol-arkadaslari/haber-418241

Bu haber toplam 610 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim