• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kaymakam Öztoprak: Kalecik Anadolu’muzun Güzel Bir İlçesi

Kaymakam Öztoprak: Kalecik Anadolu’muzun Güzel Bir İlçesi
Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindekiler, 13.10.2019 tarihinde bir günlük Kalecik ziyareti gerçekleştirdiler.

Kalecikliler Derneği Başkanı Şahin Önal’ın daveti ile gerçekleşen ziyarete, Kalecik Kaymakamı Dr. Abdullah A. Öztoprak’da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Öztoprak, “Günümüzün önemli edebiyatçısı, Kalecikli D. Mehmet Doğan’ı, TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan’ı, yazar ve şairleri ilçemizde görmekten büyük bir mutluluk duyduk” diye konuştu.

Anadolu’muzun Güzel Bir İlçesi olan Kalecik'in, gelişen ekonomisi, kültürü ve zengin toprakları ile gelecek vaat ettiğini belirten Öztoprak, özellikle tarihi binaların restorasyonu konusunda gayret gösterdiklerini söyledi.

Ziyaretçilere memleketinin tarihi, coğrafi yapısı ve kültürel değerleriyle ilgili bilgi veren D. Mehmet Doğan da tarihi bilgilere, belgelere ve kalıntılara göre, Kaleciğin çok eski bir yerleşim merkezi olduğunu ifade etti.

Kalecik'te doğduğunu Kalecik'te Cumhuriyet ilkokulunda başladığı ilk öğrenimini Ankara'da Ulus ilkokulunda bitirdiğini söyleyen Doğan, kardeşinin ve akrabalarının halâ burada yaşadıklarını söyledi.

Ziyarete katılanlar, Kızılırmak üzerindeki Develioğlu Köprüsünü, Kalecik Kalesini, tarihi mekânları ve Kalecik eski Hamamını gezdiler.

Mehmet Doğan Fen Lisesinde de incelemelerde bulunan ziyaretçilere müdür yardımcısı Yılmaz Enlioğlu tarafından bilgiler verildi.

Okulda, Türkiye’nin 51 ilinden gelen kız ve erkek öğrencilerin yatılı olarak eğitim gördüklerini belirten Enlioğlu, bin kitaplık bir kütüphanelerinin bulunduğunu, bilim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak araştıran, sorgulayan, katılımcı, sorumluluk bilinci olan öğrenciler yetiştirmek için büyük bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kalecikliler Derneği Başkanı Şahin Önal da, “Kalecik için çok önemli bir isim olan D. Mehmet Doğan ve arkadaşlarını burada görmek bizi mutlu etti. Hemşerilerimiz arasında, birlik beraberliği sağlamak için dernek çatısı altında, eğitim, kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyoruz” diye konuştu.

Programa katılanlara Aşık Mir'ati Parkı’nda yemek, tatlı ve çay ikramında bulunuldu.

Yemekte bir konuşma yapan D. Mehmet Doğan, “Kalecik’te güzel bir gün geçirdik. Bizleri ağırlayan değerli Kaymakamımız Dr. Abdullah A. Öztoprak’a, dernek başkanımız Şahin Önal’a, Hanhana Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Seyit Yurttaş’a, davetimize icabet ederek Ankara’dan gelen kıymetli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. dedi.

Ziyarete; Kalecik Kaymakamı Dr. Abdullah A. Öztoprak, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Yardımcısı Osman Özbahçe,  Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, TYB eski genel Başkanlarından Nazif Öztürk, Mehmet Doğan Fen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Seymen,  Müdür Yardımcısı Yılmaz Enlioğlu, Kalecikliler Derneği Başkanı Şahin Önal, Hanhana Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Seyit Yurttaş, TYB Genel Sekreteri Doç Dr. Muhammet Enes Kala, başkan danışmanı Ferhat Koç, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Ankara Şube Başkanı M. Said Uluçay, Sanat Yönetmeni Bekir Sıddık Soysal, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Erdemir ve Mehmet Kurtoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Tuğrul, TYB işletme Müdürü Mustafa Ekici katıldı.

kalecik2.jpgkalecik3.jpg

Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim