• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kayseri Şubesi İstişare Toplantısı Yaptı

Kayseri Şubesi İstişare Toplantısı Yaptı
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şubesi yönetim kurulu üyesi yazarlara öğretmenler evinde sabah kahvaltısında bir araya gelerek istişare yaptılar.

TYB yönetim kurulu üyeleri Hacı Sarı, Kadir Karaman, Şeref Karadavut, Yüksel Kalkanın hazır bulunduğu istişare toplantısının başkanlığını başkan Selim Tunçbilek yaptı. Toplantıda yazarlar fikirlerini söyledi yönetime önerilen sundular.

Yazarların öneri fikir sorularına başkan Selim Tunçbilek ve Hacı Sarı cevap verdi. İstişare toplantısında kültür sanat çalışmalardan kısaca bahis eden ve eski çıkarılan üyelerin yenden üye yapıldığını söyleyen başkan Selim Tunçbilek,” 2017 yılın ilki olarak öğretmenler evinde yazarlar olarak istişare toplantısı yapıyoruz. Söz alarak fikirlerini sunan anlatan değerli yazarlarımız fikirlerin not olarak yazdım ve bir çok yeni fikirler ortaya çıktığını gördük. bu gibi toplantıları sık sık yapmak lazım bakın çok güzel fikirler ortaya çıktı. Bura da şunu belirteyim ki şu bizden bu bizden değil diyen eski yönetimin çıkardıkları üyeleri yeniden biz yönetim olarak üye hakların verdik. İnsanlar bir birinde uzaklaşırsa fikirlerde de ayrılık başlar, birlikten güç doğar, bu gücü koruyacağız inşallah. Bir zaman kavgalarla biten toplantılar gördük. Geldiğimiz zaman huzurlu mutlu zaman, Yapılacak kültür sanat çalışmalarını enine boyunda tartışılan sohbet nezdinde güzellik içinde bir istişare toplantısı yapıyoruz. TYB olarak yeni yerimizi tutuk bundan sonra arkadaşlarla orada buluşacağız. Yeni projemizi yine “okuyan yazar okulu” yine başlayacak. 21 Mart Dünya şiir günleri yapılacak, Erciyes şiir günleri devam edecektir. Okumayı sevdirmek için Raylı sistem trende de yazarlar olarak kitap okuyarak halka kitap okumayı sevdireceğiz. “dedi.

YAZARLARA SEÇİCİ OLARAK ÖDÜL VERİLMEKTE

Sorulan sorulara Hacı Sarı,” Türkiye yazarlar biriliği her yıl ödül veriyor, bu doğru ama titiz bir şekilde hak eden yazarlara seçici olarak ödül verilmekte ve bunda bir yanılış yok. Evet; siz bir öneri sunuyor ve bir seçici üst kurul olması lazım diyorsunuz, seçici kurul baksın yazarın kitapları okusun eğer ki değerli bulursa bize sunsun. Bizde yönetim kurulu olarak ona göre değerlendirip kararı veririz. Burada arkadaşlar arasında yalnız seçici kurul verir deniyor bu yanlış görüyorum verilecek ödüller yönetim kurulu olarak karar vermesi lazım. Bir çok arkadaş tabi ki elbette ödül almak ister ama bakıyoruz geçen sene pek öyle ödüle layık bir kitap çıkmadı. Yönetim olarak bizler ve arkadaşlarım 2016 yılında kitap çıkardı ama biz kendi kendimizi yarışmaya girme şansı bulmadık. İstişare toplantımızı katılan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yeni çalışmalarımız hep birilikte daha başarılı bir şekilde yapacağız ve tarihi mekanlara geziler düzenleyeceğiz bu sene daha iyi bir diyalog içinde olacağız inşallah.”sözleriyle konuşmasına son verdi.

Muhsin İlyas Subaşı, Bekir Oğuz Başaran, Ahmet Sıvacı, Kadir Özdamarlar, Mehmet Hüsrevoğlu, Ahmet Taş, Kadir Karaman, Şeref Karavdavut, Faruk Yaman, Duran Tamer, Şeyhmus Çiçek, Kadir Keçebaş, Bilge Çalıcı, Leyla Şahin, Hüseyin Elmaağaçlı, Ali Aslım kültür sanat çalışmaları hakkında fikirleri söylediler.

kayseri2-005.jpgkayseri3-002.jpg

Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim