• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Kayseri Şubesi' nde Kalem Sohbetleri Devam Ediyor

Kayseri Şubesi' nde Kalem Sohbetleri Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi’nin düzenlediği “kalem sohbetleri”nin üçüncüsü geçtiğimiz Kayserili Yazar Bekir Oğuzbaşaran konferansıyla gerçekleşti.

Oğuzbaşaran: Yazar olabilmek için çok okumak ve araştırmak gerekir, insanlar yaşadığı hayatında önemli olan hatırların yazması gerekir, zaman geliyor unutuyoruz en büyük eksikliğimiz günlük tutmadığımız

TYB üyeleri ve yönetim kurulu Hacı Sarının ve Yüksel Kalkanın katıldığı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Karaman’ın açılış konuşmasının ardından söze başlayan Yazar Bekir Oğuzbaşaran “ Edebiyatta 50 Yıl” konulu konferasında Üstad Necip Fazıl ile yaşadığı hatıralarını şiirlerini anlattı. Yazar Oğuzbaşaran; “ Necip Fazıl Üstat verdiği konferaslarında bizleri benim edebiyat kurmaylarım olarak tanıtır ve bu söze de bizler mutlu olurduk. Büyük Doğu dergisinin konferansları çok kalabalık edebiyatseverlere Türk Edebiyatı açısından önemli katkı sağlamıştır. Şair ve yazarlar çağın edebiyat gelişmelerine katkı sağlamalıdır” dedi.

Kendi eseleri olan şiir ve naatlarından örnekler sunan Yazar Bekir Oğuzbaşaran, yazar ve şairler ile karşılıklı yaptığı sohbet sonrasında konferansını tamamladı.

TYB Kayseri Şubesi olarak ‘Kalem Sohbetleri’ gelecek hafta sonu Yazar Süleyman Kocabaş, olacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim