• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kayseri'de "Bir Gönül İnsanı"

Kayseri'de "Bir Gönül İnsanı"
"Kalem Sohbetleri"nin bu haftaki konuğu, "Bir Gönül İnsanı" teması ile Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey KILIÇ'tı.

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi'nin iki haftada bir perşembe akşamları düzenlediği ve geleneksel hale gelen, "Kalem Sohbetleri"nin bu haftaki konuğu, "Bir Gönül İnsanı" teması ile Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey KILIÇ'tı. Söyleşiyi yine TYB Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesi, şair, yazar Selim TUNÇBİLEK yönetirken katılımcılar, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Turgut KOÇOĞLU, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa YALÇIN ve Abdullah ADIGÜZELDİ. Yoğunburç Kültür Evi'nde yapılan programa katılım yoğundu.

Açılış konuşmasında başkan Vedat Sağlam şunları ifade etti. "Bu programla sezonu kapatmış oluyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem yine aynı veya farklı formatlarda Kayseri'ye emeği geçen edebiyat, kültür ve sanat insanlarına vefa gösterilen programlar yapmaya, iyi ki bu şehre güzel hizmetler ettiniz demeye devam edeceğiz. Kayseri'yi bu alanda doyurmaya, gündeme edebiyat, kültür, sanat sokmaya kararlıyız. Atabey KILIÇ hocamız profesör olmasına rağmen sürekli içimizde, bizimle birlikte olan birisidir. Üniversitelerin alışık olunan o halktan uzak, içine kapanık, kapalı kutu imajını yıkmış bir bilim insanıdır."  dedi.

Konuşmaların ardından söz alan Prof. Dr. Atabey Kılıç şunları söyledi, "Hiç alışık olmadığım bir durumla karşı karşıyayım. Hizmetlerimden dolayı yüzüme çok övgüler düzülmesini sevmiyorum. Lakin bu tür programlar da olmasa biz sanatkarların, bilim insanlarının da hatırlanacağı, ürettiklerinden dolayı teşekkür edileceği başka programlar yok. Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi yönetim kuruluna düzenlemiş olduğu bu tür güzel programlar için çok teşekkür ediyorum."

Program sonrası oluşturulan koyu sohbet halkasıyla gece sona erdi.

kayseri1.jpgkayseri2-002.jpgkayseri4.jpg

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim