• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Kazakistan Büyükelçisi Türkiye Yazarlar Birliği'nde

Kazakistan Büyükelçisi Türkiye Yazarlar Birliği'nde
“Ülkeler ve Elçiler” Programı 7 Ocak 2011 Cuma günü başlıyor. Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) 2011 kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde “Ülkeler ve Elçiler” programı 7 Ocak Cuma günü saat 19.00’da başlıyor.
kazakistan“Ülkeler ve Elçiler” Programı 7 Ocak 2011 Cuma günü başlıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) 2011 kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde “Ülkeler ve Elçiler” programı 7 Ocak Cuma günü saat 19.00’da başlıyor. İlk Konuk Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev. Programda Ankara’da temsilciliği bulunan ülkelerin büyükelçileri, basına açık olarak TYB mensupları ile sohbet edecek.

Program düzenli olarak her ayın ilk Cuma günü akşam saat 19.00 'da yapılacak.

Kazakistan Büyükelçisi TÜYMEBAYEV, toplantıda önce ülkesi hakkında bilgi verecek, Türkiye Kazakistan ilişkilerini anlatacak ve slayt gösterisi yapacak. Daha sonra toplantı soru cevap şeklinde devam edecek.

TYB Genel Merkezinden yapılan açıklamada, toplantıya TYB mensuplarının yanı sıra parlamento, bürokrasi, basın ve kültür çevrelerinden çok sayıda davetlinin katılacağı belirtildi.

Ülkeler ve Elçiler alanında bir ilk. Toplantının Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılına denk gelmesi ise ayrı bir anlam taşıyor. Kazakistan Büyükelçisi, ülkesinin eski Milli Eğitim Bakanlarından.

Toplantının Türkiye’nin son sekiz yıldan beri yürütmekte olduğu dış siyasetin değerlendirilmesi ve yansımaları açısından bilhassa önem taşıyor.  Ayrıca Türkiye’nin diplomatik ilişkide bulunduğu ülkelerle kültür ve sanat alanlarında işbirliği zeminlerinin oluşmasına katkıda bulunması amaçlanıyor.

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim