• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Kemal Ural ebediyete intikal etti

Kemal Ural ebediyete intikal etti
“Şûle Dergisi, 1962’de çıkmaya başladı. İnanın tek kuruş sermayem yoktu. Aşk, coşku ve heyecan içindeydim sadece.”

Kemal Ural’ı birçoğumuz “Küçük Şey Yoktur” kitabı ile tanımıştır. Arkasından ise o muazzam “İnançsızlığın Anatomisi’ gelir. Kemal Ural zamanında verdiği bir röportajda 1962’de çıkarmaya başladığı Şule Dergisi hakkında şunları dile getiriyordu: “Şûle Dergisi, 1962’de çıkmaya başladı. İnanın tek kuruş sermayem yoktu. Aşk, coşku ve heyecan içindeydim sadece. Bir gün telefon çaldı: “Kemal Bey ben Arife!” diye söze başladı. Sonra, “Hacca gidecektim ama çıkaracağınız mecmua bence daha önemli” diye devam etti: “Üç bin lirayı bu iş için size veriyorum!” Bir şey söyleyememiştim. Cevap olarak ona telefonda kesik hıçkırıklarım ulaşabilmişti ancak. Bu parayı sonra ben kendisine ödedim ve haccını da edâ etti. Şûle’ye kimseler uğramazdı. Nasılsın, ne yapıyorsun diyen olmazdı. Bir isim hâriç: Rahmetli Nureddin Topçu. O da üçüncü sayıdan itibaren yazılarını yazmaya başlamıştı. Nureddin Topçu, nerede filizlenme istidadı olan bir hamle ve atılım görse koşar, yanında yer alırdı. Sevgili Ertuğrul Düzdağ da sürekli dergiye yazı yazdı. O da hiç unutulmaz. Her zaman yanımdaydı.”

Şule ismi daha sonradan oğlu Ali Ural’ın kurucusu olduğu yayınevinin ismi olacaktı. Evet, Kemal Ural, iyi bir yazar ve öğretici olmanın yanı sıra, şair-yazar Ali Ural ile gazeteci-yazar Nuriye Akman’ın da babasıydı. 

Geçtiğimiz cumartesi hayatını kaybeden Gönül Adamı Kemal Ural, Üsküdar Şakirin Camii’nde ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Allah Rahmet Eylesin. Mekânı Cennet Olsun. 

Vahdet, Kültür

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim