• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Kenan Alpay: İpin inceldiği yer af mı, and mı olsun?

Kenan Alpay: İpin inceldiği yer af mı, and mı olsun?

Eskiler gelecek vaad etmeyen veya anlamsız bir yüke dönüşen ilişkiler için “ip inceldiği yerden kopar/kopsun” derlerdi. Kamuoyunun gözü önünde cereyan ettiği üzere, AK Parti ile MHP arasında Cumhur İttifakı olarak ilan edilen ve hem referandumda hem de genel seçimlerde tahakkuk eden siyasi birlikteliğin önünde epeyce zorlu parkurlar birikmeye başladı. Bu zorlu parkurlar her iki siyasi partinin de ortak nokta olarak altını çizdiği yerli ve milli vurgularına rağmen epeyce ayrışma, gerilim ve çatışma noktasına işaretliyor.

MHP tarafından 16 Nisan referandumu öncesi çok da ısrarla dile getirilmeyen ‘kader mahkûmlarına af’ meselesine ilişkin yapılan beyanların giderek keskinleşmesine bakarak bu ayrışma ve gerilimin varacağı noktayı tahmin etmek zor olmasa gerek. Benzer bir durumu AK Parti ve MHP’nin üst düzey heyetleri arası birkaç haftadır süren ve hali hazırda bir sonuç çıkacak gibi gözükmeyen ‘yerel seçimlerde ittifak’ müzakereleri için de söyleyebiliriz. Ancak hiç şüphesiz Danıştay 8. Dairesi’nin okullarda ‘Andımız’ törenlerini eğitim öğretimin tekrar bir parçası kılma yönündeki kararı karşısında alınan pozisyonlar diğer iki meseleye göre ayrışma ve gerilimin had safhaya erişmesine sebep olmuştur.

Devamı: https://m.yeniakit.com.tr/yazarlar/kenan-alpay/ipin-inceldigi-yer-af-mi-and-mi-olsun-26217.html

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim