• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Kenan Alpay: Şato’dan İtibar, Tablo’dan Liderlik

Kenan Alpay: Şato’dan İtibar, Tablo’dan Liderlik

“Şuyuu vukuundan beter” işlerle harmanlanan tuhaf zamanların şahidi oluyoruz. Gösteriş ve israfın kıyasıya yarışa girdiği, iktidarı adaletin tesisiyle değil korku salarak yükseltmenin maharet sayıldığı kalbi sökülmüş bir çağın tam ortasındayız. Bünyede yaşanan çürüme tanımlı (dış) düşmandan bin beter acımasız ve yıkıcı sonuçlar üretiyor. 

Şecerelerini ve sabıkalarını gayet iyi biliyor olsak da yapıp ettiklerine hayret etmemek, şaşırıp öfkelenmemek mümkün değil. Saltanat ve şatafat tutkusu akılları ve vicdanları tümden iptal etmiş, Allah’tan korkma ve kullarından utanma duygularını ise akıl ve kalplere hiç girmemişçesine yabancı kılmış. Şeytan işledikleri günahları sahiplerine öylesine güzel süslemiş ve sevdirmiş ki övünç ve gururla arşınlayıp duruyorlar.

Ucuzluk Müzayedesinde Satılan Saltanat

Suudi Arabistan’ın geçmişini belirleyen karanlık ve kirli pek çok siyaseti şöyle ya da böyle biliyoruz. Ancak mevcut işleyişte ortaya çıkan şeyler işbirlikçi ve rezil pozisyonu teyid etmekten öteye katlayarak arttırıyor maalesef. Son beş yılın icraatlarına kısa ve kuşbakışı bir şekilde göz atmak dahi yeterince ibretlik manzaralar sunuyor. Suudi Arabistan Krallığı Mısır’da İhvanı Müslimin’in seçimle gelen iktidarını yıkmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’yle beraber Sisi cuntasını askeri darbeye teşvik edip destekleyerek korkunç bir yıkımın startını verdi. Amerika ve Avrupa siyasi Sisi darbesine meşruiyet zemini inşa ederken Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri iktisadi ve toplumsal ilişkiler ağını örgütleyerek ön açıyordu. 

Devamı: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/kenan-alpay/satodan-itibar-tablodan-liderlik-22293.html

Bu haber toplam 610 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim