• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Kenan Alpay: Tek Yol Ata/Türkçü Diplomasi Kardeşliğiymiş!

Kenan Alpay: Tek Yol Ata/Türkçü Diplomasi Kardeşliğiymiş!
Türkiye PKK-PYD’yle savaşıyor, “Esed’le masaya otursaydınız böyle olmazdı” diyorlar. Türkiye’nin Amerika’yla gerilim ve çatışması artıyor, “Esed’le barışsanız bunlar başımıza gelmezdi” diyorlar.
Suudi Arabistan ve Mısır’ın başını çektiği Arap Birliği Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla Türkiye’ye karşı bir kınama kararı çıkarıyor, “Şam’la uzlaşmazsanız daha kötü şeyler olacak” diyorlar. Zannedersiniz ki Suriye’yi yönetebilmekten aciz bir cinayet şebekesinin eli kanlı şefi Beşşar Esed, Orta Doğu ve küresel ilişkileri tanzim eden karizmatik bir lider. 
 
Ağır bombardımanlarla çökertilen şehirleri, milyona varan kayıpları, iki milyonu aşkın yaralı ve sekiz milyona yakın mülteciyle Suriye’nin geldiği bu korkunç tabloyu ısrarla ve inatla Erdoğan’ın neo-Osmanlıcı emellerine hamletmek ağır bir akıl hastalığı değilse eğer ya ideolojik bir düşmanlığın ya da bir başka devlet namına yürütülen nüfuz casusluğunun tezahürü olmalıdır. Putlaştırılırcasına tekrar edilen Suriye’nin toprak bütünlüğü söylemi ne Baas/Esed rejiminin cinayet ve işkence tarihini tartışmaya müsaade ediyor ne de PKK-PYD liderliğinde kurulmak istenen garnizon devlete karşı alınacak makul tedbirlerin hayata geçirilmesine geçit veriyor.
 
Aziz Putin ve Kutsal Rusya Aşkına
 
Amerikan Başkanı Trump’ın Twitter mesajları ve rezilliğin zirvelerini zorlayan son mektubuna değinmeden önce 1970’lerden sonra tekrar moda olan şu Rusya güzellemelerine ve Arap nefretiyle atbaşı giden Ümmet düşmanlığı kampanyalarına temas etmekte fayda olur herhalde. Trump, Suriye’deki Amerikan askerlerini bölgeden çekme kararını ilan ettiği günlerde en dikkat çekici fakat hiç de şaşırtıcı olmayan gelişme neydi? Elbette ki Rusya’nın PKK ile Esed rejimini hızlı bir biçimde masaya oturtmaya matuf mekik diplomasisiydi. Hem Esed rejimi hem de PKK hemen hiçbir çatışma yaşamadan ancak araya giren kısmi soğukluğu gidermek amacıyla Rusya’nın himayesinde nikâh tazeleyerek yollarına devam kararı aldılar.
Bu haber toplam 308 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim