• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Kerem Alkin: Artık ‘her şey dahil’ olmamalı

Kerem Alkin: Artık ‘her şey dahil’ olmamalı
Ülkeleri coğrafyalarında lider kılan, milli egemenliğini ilelebet payidar kılan dört temel unsuru ekonomik güç, siyasi güç, askeri güç ve bilgi gücü olarak tanımlayabiliriz.

Atatürk, bu temel unsuru kavramış olmasının ötesinde, bir ülkenin milli egemenliğinin ilelebet payidar kalmasının en önemli koşullarından birisinin, milli egemenliği ve ülkeyi genç nesillere emanet etmek olduğunu bizlere öğreten dehasıyla da hayranlık duyduğumuz bir lider. Bugün, Ankara'da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'muzun ev sahipliğinde, 2. e-safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi gerçekleşiyor. Ülkelerin milli egemenliği ve milli güvenliği adına, 'bilgi gücü'ne dayalı siber güvenlik tedbirleri, Türkiye'nin her türlü terör unsuruyla mücadelesinin de bir parçası.
Türkiye'nin bilgi güvenliğini milli kurumlarıyla, milli yazılımlarıylagerçekleştirmesi, küresel ve bölgesel istihbarat becerimizi perçinleyerek,Türkiye'nin sınırlarının ötesinde, ülkemizin milli güvenliğini en üst düzeye çıkaracak başarılı operasyonları, dünyanın her yerinde her türlü teröristi yakalama kapasitemizi de üst sıralara taşıyor. Avrupa'dan Yeni Zelanda'ya, Afrika'dan Sri Lanka'ya, Amerika'dan İspanya'ya, Asya'dan Orta Doğu'ya, terör ve sokak hareketleri, toplumların ekonomik ve sosyal üretkenliğini de olumsuz yönde etkilemekte. Bu nedenle, Türkiye'nin terörle mücadelede küresel algısının güçlenmesi, aynı zamanda Türkiye'ye gelen turist sayısını da doğal olarak olumlu yönde etkiliyor.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2019/04/24/artik-her-sey-dahil-olmamali

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim