• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Kerem Alkin: Klasik bankacılıktan ‘dijital dönüşüm’e

Kerem Alkin: Klasik bankacılıktan ‘dijital dönüşüm’e

Dünya ekonomisindeki hızlı dönüşüm ve dünya vatandaşlarının günlük yaşamlarındaki değişim, bankacılık sistemini 'şube' bankacılığından, belirli saatlerle sınırlandırılmış bir bankacılık hizmeti anlayışından, 24 saat hizmet veren bir 'dijital' bankacılığa zorlamakta. Küresel finans sistemindeki kurumların yüzde 89'u aralıksız 'dijital dönüşüm' çalışmaları yürütüyor. Bankacılık sisteminde 'dijital dönüşüm'ün en önemli gerekçelerini 'verimlilik', 'sektördeki payını büyütme', 'rekabet baskısı' ve 'yenilik ihtiyacı' oluşturmakta. Küresel ölçekte, müşteri bankacılık hizmetlerinin günlük hayatının bütününde 'kapsayıcı' ve '24 saat erişilebilir' olmasını istiyor. Bu nedenle, bankalar var güçleriyle finans hizmetleri (fintech) teknolojileriyle öne çıkma gayretindeler.
Müşteriye aynı bankacılık hizmetini daha düşük maliyetle ve daha esnek sunabilmek adına 'platform bankacılığı', müşterilerine daha verimli ve daha hızlı bankacılık hizmeti sunabilmek adına 'yapa zeka' teknolojilerine yatırım yapan bankalar, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'ın ihracat ve ithalatın geleceği açısından kritik önemde bir proje olarak bayraktarlık ettiği 'blokzincir' teknolojisiyle, banka müşterisinin hesaplarını paylaşım ekonomisine bağlayan 'sosyal bankacılık', dünyada banka hesabı olmayan ve işlem yapamayan 2 milyar insanı temel bankacılık hizmetlerinden akıllı cihaz ve akıllı teknolojilerle yararlandıracak 'kapsayıcı bankacılık', bilhassa Afrika için.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2019/01/14/klasik-bankaciliktan-dijital-donusume

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim