• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Kerime Yıldız: Râsim Ozan Kütahyalı Ne “Didi”?

Kerime Yıldız: Râsim Ozan Kütahyalı Ne “Didi”?

Râsim Ozan Kütahyalı, piyasa adıyla ROK, Beyaz TV’de canlı yayında, milyonların önünde “üslûb-ı beyân ayniyle insan” dedirten bir şaka (!) yaptı. Ne dediğini buraya yazmam mümkün değil. Hani Kemal Sunal bir filminde, “Sen içme b…nu çıkartıyorsun.” diyordu ya aynen öyle! İçip içip programa çıkmanın sonu budur işte!

ROK’un dedikleri kendisine yakıştı da konuşurken önünde duran silindir şeklindeki kutunun üzerindeki kelimeye hiç yakışmadı.

Gazoza ilaç atma, içince uyuşma, sonra uyandırılma kurgusunda gözümüze sokulan “didi” kutusu, bilmem dikkatinizi çekti mi? Belli ki “didi”, programın sponsorlarından. Hem kurguya da uymuş. Gazoz uyutuyor. Bir zamanlar didi, reklamında söylenen “Ayran uyutuyor” cümlesi için cezâ almıştı. “Gazoz uyutuyor” demektense gazoz içen birinin uyuması, fenâlaşması ve bütün bunlar olurken "didi" kutusunun gözümüze sokulması, daha iyi bir kurgu şüphesiz. Fakat bunu kurgulayanlar, ROK’un gazoz içince sapıtacağını ne bilsinler?

ROK, gelen tepkiler üzerine bir sonraki programda açıklama yapacağını duyurdu ama kanaldan kovulunca ne diyeceğini bilemedik.

Aslında ne diyeceğinin işâretini, Sabah gazetesindeki köşe yazısında verdi:

“Aynen 20 ay önce yazdığım gibi Türkiye'yi ve Erdoğan'ı hedef alan operasyonlara direnmeye ve bu operasyoncuları püskürtmeye devam edeceğiz. Her kim ki bu zor savaş sürecinde korkar ve pısarsa hele ki ihanet etmeye kalkarsa alçaktır ve bunun bedelini ağır ödeyecektir. Bu böyle biline…”

Anlayacağınız, kendisine saldıranların fetöcü olduğunu söyleyip kurtulacaktı. Fakat hiç ummadığı yerden tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Danışmanı Hidayet Türkoğlu ve MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’dan. Sancaklı, “Şerefsiz oğlu şerefsiz!” diyerek tüm Türkiye’nin ve Balkanların hislerine tercüman oldu.

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/1723/rsim-ozan-kutahyali-ne-didi.html

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim