• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kırcaali’de Düzenlenen “Türkçenin Uluslararası 13. Şiir Şöleni” Büyük İlgi Gördü

Kırcaali’de Düzenlenen “Türkçenin Uluslararası 13. Şiir Şöleni” Büyük İlgi Gördü
“Türkçenin Uluslararası 13. Şiir Şöleni”nin Mehmet Akif ve Hasan Sezai Gülşeni şiir fasılları gerçekleşti.

15 Kasım 2019 Cuma günü Kırcaali’de Türk dünyasının en büyük edebiyat organizasyonu olan ve 1992'den beri Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından gerçekleştirilen “Türkçenin Uluslararası 13. Şiir Şöleni”nin Mehmet Akif ve Hasan Sezai Gülşeni şiir fasılları gerçekleşti. Duygusal anların yaşandığı program, Kırcaalili şiirseverler tarafından büyük ilgi gördü.

“Türkçenin Uluslararası 13. Şiir Şöleni”, 13-16 Kasım 2019 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Yazarlar Birliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca Trakya Üniversitesinin (TÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mimar Sinan'ın hatırasına ithaf edilen şölen kapsamında 24 ülkeden 56 şair, Edirne, Yunanistan'ın Gümülcine ve Bulgaristan'ın Kırcaali şehirlerinde düzenlenen programlara katıldı. Şölene Bulgaristan’ı temsilen şair Habibe Hasan katıldı.

Kırcaali’de TYB Genel Sekreteri Dr. Muhammed Enes Kala'nın muhteşem sunumuyla gerçekleştirilen program, Ömer Lütfi Derneği Kültür ve Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlendi. Programın başında etkinliğe ev sahipliği yapan Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve Ömer Lütfi Derneği Müdürü Müzekki Ahmet, konukları 'Hoş geldiniz' diyerek selamladı.

Programa katılan konuklar arasında TYB Şeref Başkanı ve Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı Dr. Mehmet Doğan, T. C. Filibe Başkonsolosluğu Ataşe Yardımcısı Hüseyin Dönmez, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Momçilgrad (Mestanlı) İlahiyat Lisesi Müdürü Ahmet Bozov ve Yardımcısı Nurettin Çakır yer aldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin, TYB’nin çalışmalarından ve Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleninin tarihinden bahsetti. Zengin, “Bu topraklar bize yabancı topraklar değil. Her geldiğimizde bizim topraklarımızda hissediyoruz kendimizi” diye ifade etti.

Mehmet Akif Şiir Faslı’nda Türkiye’den İhsan Deniz, Adem Turan, Mustafa Uçurum, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, TYB Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Bosna-Hersek’ten Amila Neslanovic, Belçika’dam Hakiki Kabakçı, Almanya’dan Mustafa Can, Tataristan’dan Ramis Aymatov, KKTC’den eski milletvekili Dr. Arif Albayrak ve Bulgaristan’dan Habibe Hasan, Resmiye Mümün, Nefize Habib ve Haşim Semerci şiirlerini okudular.

Hasan Sezai Gülşeni Şiir Faslı’nda Türkiye’den Hicabi Kırlangıç, İdris Ekinci, Ahmet Uludağ, Başkurdistan’dan Halisya Yangirova, Ukrayna’dan Seyyare Useinova Kökçe, Tataristan’dan Bulat İbragimov, Avusturya’dan Ahmet Demirci ve Bulgaristan’dan Durhan Ali ve Osman Akın şiirlerini okudular. Programda ayrıca Momçilgrad İlahiyat Lisesi Müdür Yardımcısı Nurettin Çakır, Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Ahmet Hasan’ın “Kırcaali” şiiriyle konukları selamladı.

Etkinliğe ev sahipliği nedeniyle Müzekki Ahmet ve ekibine teşekkür eden organizatörler Bulgaristan’dan katılan şairlere sanat eseri olan birer katılım beratı takdim ettiler. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Devamı: https://kircaalihaber.com/index.php?pid=3&id_news=24042

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zebo Mirzayeva: Atayurt24 Ocak 2023 Salı 10:00
  • İdris Ekinci: Sevinç Taslakları21 Ocak 2023 Cumartesi 14:15
  • Kenan Erdoğan: Ne Güzeldir20 Ocak 2023 Cuma 14:53
  • Nazım Payam: Niyazi Mısrî19 Ocak 2023 Perşembe 13:30
  • Leyla Arslal: Tinselin Mitsele Piksellenme Evresi18 Ocak 2023 Çarşamba 14:22
  • Eşrefoğlu Rumî Şiir Faslı: Atakhan Kozhogulov16 Ocak 2023 Pazartesi 17:04
  • Mustafa Muharrem: Lirik Ziyanlar Bahsi13 Ocak 2023 Cuma 12:07
  • İskender Muzbeg: Hergün Ana Dili Günümdür12 Ocak 2023 Perşembe 16:30
  • Maria Mercanka: Ana Dilim11 Ocak 2023 Çarşamba 15:19
  • Mehmet Kurtoğlu: Ömerce08 Ocak 2023 Pazar 10:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim