• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kitabı anlatan 111 kitap

Kitabı anlatan 111 kitap
Kitap dostu herkesin az çok dikkatini çeken kitaplardandır, kitap üzerine kaleme alınmış eserler. Kitabın veya kütüphanenin tarihini hangi kitap sevdalısı merak etmez ki? Kitap üzerine yazılmış 111 kitap.

Kitap, kitabî bir dinin mensupları olmamız açısından her türlü hürmete layık bir kıymet. Yine insanlık tarihinde kitaba ve kütüphaneye en çok önem veren medeniyetin mensupları olarak paha biçilmez bir hazine. Bilgiyi, kültürü bir coğrafyadan diğerine, geçmişten günümüze taşıyan eşsiz miras.

Kitabı anlatan kitaplar ya da kitaba adanan ömürler denilince akla gelen ilk isimlerdendir İsmail Sâib Sencer, Ali Emiri Efendi ve İsmail E. Erünsal. Özellikle İsmail E. Erünsal Hoca’nın eserleri olmasaydı Osmanlı kitap kültürüne dair ne kaybettiğimizi, neyi yitirdiğimizi bilemeyecektik.

Hayatında kitabın yer edindiği herkesin az çok dikkatini çeken kitaplardandır, kitap üzerine kaleme alınmış eserler. Kitabın veya kütüphanenin tarihini hangi kitap sevdalısı merak etmez ki?

Okur Kitap dergisi 6 sayısında bu konu üzerine güzel bir çalışma yapmıştı (Haziran-TemmuzAğustos 2018). Kitap üzerine kaleme alınmış bir liste paylaşmıştı okurlarıyla. Konu kitaplar üzerine yazılmış eserleri derleyen bir liste olunca dergiden haberdar olmayan veya ulaşamayanlar için listeyi sizinle paylaşmak istedik.

Dergi ekibi bu listeyi zenginleştirmek için şöyle bir not düşmüş ayrıca: “Değerli okuyucumuz, şüphesiz kitaplardan bahseden başka kitaplar vardır. Bu listede olmayıp olması gerektiğini fark ettiğiniz bir kitap ismi varsa okur@okurdergisi.com'a gönderiniz lütfen.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/kitabi-anlatan-111-kitap-h30590.html

Bu haber toplam 647 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim