Kitap fuarlarını yeniden tasarlamak

Kitap fuarlarını yeniden tasarlamak
Bu kadar yazarın geldiği fuarlar neden üniversitelerle, liselerle işbirliği yapmaz merak ederim. Biliyorum ki pek çok yazarın deneyimi bir üniversite dersi niteliğinde. Bülent Ata Dünyabizim için yazdı.
Türkiye’de kitap fuarlarının en bilineni Kasım ayında yapılan İstanbul TÜYAP ve Mart ayında yapılan İstanbul CNR kitap fuarları. Elbette pek çok ilde ve hatta İstanbul ilçelerinde yapılan kitap fuarları ile bu alanda son yıllarda ciddi bir organizasyon artışı yaşandı.
 
Bu organizasyon yoğunluğu kitap satış rakamlarına yansıdı mı emin değilim. İlginç olan popüler kitap fuarlarının tarihlerine denk gelen zamanlarda internet üzerinden kitap satışı yapan popüler sitelerin %50 gibi ciddi indirimler yapması idi.
 
Kitap fuarlarının genellikle yazar söyleşileri, imza günleri şeklinde düzenledikleri organizasyonlar var. Okullardan otobüslerle öğrencilerini fuara getiren öğretmenler de organizasyonun bir parçası olmak üzere fuara geliyorlar. Kitap fuarları aslında bir tür görücüye çıkmak. Ama mevcut durum kalabalık bir pazar yeri. Kitap pazarına hoş geldiniz. Mevcut durumu daha zarif, daha bereketli bir hale getirmek mümkün mü?
Bu haber toplam 665 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim