• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Konuşmayan bakan

Konuşmayan bakan
Eski Kültür ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruculardan sonra iki numaralı üyesi olduğunu TYB’nin 40. Yılı dolayısıyla tyb.org.tr sitesinde yayınlanan haberden öğrenmiştim.

(https://www.tyb.org.tr/tybnin-40-yilinda-ilk-40-uyemiz-nabi-avci-34740h.htm) Birinciliği Rıdvan Çongur’a kaptırmıştı!

TRT’de sunuculuk, yöneticilik yapmış olan Rıdvan Çongur, bazılarımızın ses hafızasında yer etmiştir. Onun Yunus Emre’den, Mehmed Âkif’den okuduğu şiirler gerçekten etkileyicidir. TRT’nin eski ramazan programlarında okunan Yunus Emre şiirleri neredeyse tamamıyla onundur.

İkinci sırada Nabi Avcı var, kendi el yazısı ile doldurduğu üyelik formu TYB sitesinde yayınlandı. Nabi Bey, bununla kalmamış, yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş, hatta bir süre başkan yardımcılığı yapmış. Onun da bulunduğu yönetim kurulu resmi yine aynı sitede yayınlandı. Onunla birlikte çalışanlar devamlı bir yönetim kurulu üyesi olduğunu söylüyorlar.

Avcı’nın akademik görevini sürdürmek için Eskişehir’e yerleşmesi, yönetim kurulu üyeliğini aksatmış olmalı ki, sonraki yıllarda görünmüyor. Bu arada tabii TYB’nin birçok faaliyetine katılmış, yöneticilik yapmış…

TYB’nin 40. Kuruluş yılı dolayısıyla düzenlediği Kırklar Meclisi programının 8 konuğunun Prof. Dr. Nabi Avcı olduğunu duyunca, akşam erkenden Sümer Sokağın yolunu tuttuk.

Programı Necip Tosun sunuyor. Baştan beklentimiz, TYB’nin içinden gelen bir Kültür Bakanı’nın, Milli Eğitim bakanının farkını tebarüz ettirecek sorular sorulması yönündeydi. Necip Tosun doğrudan sormasa bile konu o taraflara gelince Nabi Bey meşhur esprileri ile savuşturuyordu.

Velhasıl, program süresince suya sabuna dokunmak mümkün olmadı. Nabi Bey belki de sunucuyla baştan, bu konulardan uzak duralım diye anlaşmış olabilir. Bunu bilmiyoruz, fakat böyle bir intiba uyandı. Ama yine de soranlar oldu. Önce Enformatik Cehaleti bugün yazsaydı adını ne koyardı? Sorusunu soruldu. Cevabı ‘Enformatik Zır Cehalet’ koyardım oldu.

Peki, bu cahilleşmede eğitimin payı nedir? Çünkü bir eğitimci olarak, bir sabık eğitim bakanına sorulması gerekli mebzul miktarda sorularla gelmiştik bu sohbete…

Bu soruyla sabık bakan biraz daha açılır gibi oldu!..

Devamı: http://yerlifikirler.com/cms/makale-onizle.php?id=842

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim