• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Konya’da Geleneksel 14.Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği Gerçekleşti

Konya’da Geleneksel 14.Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği Gerçekleşti
TYB Konya Şubesi “Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği”nin 14.sü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulunun katkılarıyla düzenledi.

TYB Konya Şubesinin geleneksel hale getirdiği 14.Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği, Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu ile birlikte yapıldı.

Selçuklu Belediyesi nikâh salonunda yapılan etkinlikte, öğrenciler Cahit Zarifoğlu’nun şiirlerini okudu. Türkiye’nin 7 bölgesinin halk oyunları gösterisinin arkasından Cahit Zarifoğlu’nun “Motorlu Kuş” isimli kitabı, Devlet sanatçısı Gülesin Gelebevi tarafından tiyatroya uyarlanarak oynandı.

murat-kilic.jpg

Öğrencilerin gösterisi ilgiyle izlendi ve göz doldurdu. Programda okul müdürü Murat Kılıç açılış konuşmasında, “Eserleriyle gönlümüze taht kurmuş olan ve birçok özelliği bir arada bulunduran Cahit Zarifoğlu’nun mesajlarındaki kendi değerlerimizin öğretilmesi, yaşanması ve yaşatılması sorumluluğunun bilinci ile bu programı icra ediyoruz…” diyerek çocukların kendi değerlerimizi öğrenmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi ve katılımcılara teşekkür etti.

prof.dr.hayri-erten-tyb-baskani.jpg

Programa katılan TYB Konya Şubesi başkanı Prof. Dr. Hayri Erten de TYB Konya Şubesinin faaliyetlerinden bahisle emeği geçen Okul müdürü Murat Kılıç, müdür yardımcıları Kazım Koçak ve Şükran Ceviz, TYB Konya Şubesi yönetim Kurulu Üyeleri Duran Çetin, H. Hilal Seyhan, M Akif Sarıkaya, öğretmenler Elmas Filiz, Hacer Solmaz Demirel, Aysun Yaman ve tiyatro eğitmeni Gülesin Gelebevi’ye çalışma ve katkılarından dolayı teşekkür ederek ve de özellikle öğrencileri, velilerini tebrik ederek şöyle dedi: “Hayatımızda karanlık dönemler vardır. Bu karanlıkları aydınlatmak da ışıklarla olur. Cahit Zarifoğlu ve onun gibi fikir insanlarımız, edebiyatçılarımız, sanatçılarımız adeta sokakları aydınlatan lambalar gibi bizlerin hayatlarını aydınlatan insanlardır. Çocuklarımız ve gençlerimizden isteğimiz;  bu fikir insanlarına gerekli değeri vermeleri, gündemde tutmaları ve onların fikirleriyle yoğrulmalarıdır.”

tiyatro-folklor.jpg

14. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği 26 Mayıs Cumartesi günü Rehber Mithat Özçakıl’ın rehberliğinde gerçekleştirilen Konyanuma ve Şehitliğin gezilmesi ile son buldu. Gezi sonrasında çocuklar için hazırlanan Cahit Zarifoğlu’nun kitapları, iftarlık hurma, satranç takımı ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

toplu-1.jpgsehitlik.jpgkonyanuma.jpg

Bu haber toplam 2851 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim