• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Konyalı Yazarlar Kitaplarını İmzaladı

Konyalı Yazarlar Kitaplarını İmzaladı
Ahmet Sorgun: “Bizim işimiz inşâ ve ihyâ etmektir.”

52. Kütüphaneciler Haftası Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi yıllık faaliyetleri  içerisinde yer alan "Konyalı Yazarlar Kitaplarını İmzalıyor" etkinliği Kule Site'de düzenlendi.

Konyalı yazarlar Duran Çetin, Hüzeyme Yeşim Koçak, Vural Kaya, Melahat Ürkmez, Cemil Paslı, Kazım Öztürk, Abdürrahim Küçük, Lütfi Şahin, Hande Dağ, Havvanur Kepir, Zeki Oğuz, Ayşe Ünüvar'ın katıldığı imza gününe kitapseverler ilgi gösterdiler.

Saat 13,30'da başlayan imza törenine katılanlar arasında AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, ANAP eski Konya Milletvekili Ziya Ercan ve Hadim Müftüsü Ahmet Demirel de yer aldı.

Programı düzenleyen TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Eğitimci Yazar Duran Çetin, Yazarlar Birliği olarak niyetlerinin kitabı gündemde tutmak ve kitapla hemhal olacak bir gençliğe örnek olabilmek olduğunu ifade etti.

Dünyanın küçük bir köye dönüştüğü bir ortamda yazar ile okuyucuyu buluşturmanın çok anlamlı olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Av. Ahmet Sorgun, “Türkiye Yazarlar Birliği imar ediyor, inşa ediyor ve ihyâ ediyorken birileri de imha ediyor, yakıp yıkıyor. Biz bu toprakların ev sahibiyiz ve bu medeniyetin çocuklarıyız. Bizim işimiz inşâ etmek, imar etmek ve ihyâ etmektir. Bizler, öyle yaşa öyle yaşa ki; seni öldürmeye gelenler sende dirilsinler diyen bir medeniyetin ve kültürün varisleriyiz. Bu topraklara fitne tohumları ekmeye çalışanlar bugüne kadar nasıl başarılı olamamışlarsa bundan sonra da sırtını önce Allah’a sonra da millete dayamış olan bizleri bölüp parçalayamayacaklardır.”dedi.   

Kitap imzalatmaya gelen kitapseverler satın aldıkları kitapları yazarların elinden alma mutluluğunu ve yazarlarla sohbet etme şansını bir arada yaşadılar.

Yaklaşık üç saat süren imza günü sonrasında hem kitaplarını okuyucular ile buluşturan yazarlar hem de okudukları kitapları yazan kimseler ile tanışma fırsatı bulan okuyucular etkinliğin düzenlendiği Kule Site'den memnun ayrıldılar. 

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim