• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Konyalı yazarlar Muğla’yı yazacak

Konyalı yazarlar Muğla’yı yazacak
TYB Konya Şubesi, 2016 Turizm Başkenti Konya’dan yine turizmin kalbi bir şehir olan Muğla’ya gezi düzenledi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen gezi, Köyceğiz’de başladı, Şahidi Camii ziyareti ile sona erdi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 12 yıldır düzenli olarak “Yazılacak Çok Şeyimiz Var” üst başlığı altında düzenlediği gezilerin yeni durağı Muğla oldu.  Koordinatörlüğünü TYB Konya Şube Başkanı ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur ve Muğla Milli Eğitim Şube Müdürü Tarık Tüfekçi’nin yaptıkları gezinin ev sahipliğini ise Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci üstlendi. Geziye çok sayıda Konyalı yazar, akademisyen, fotoğraf sanatçısı katıldı ve Muğla’nın tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulundular.  Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Muğla Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Önder Uçak, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ, Konya’dan Muğla’ya yerleşerek esnaflık yapan Hasan Avcıoğlu ve Adem Şafak Uyar da geziye iştirak ederek heyetle yakından ilgilendiler. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Konyalı yazarları Muğla’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunacak her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Ekinci, “Hz. Mevlana’nın şehri Konya’mızdan Şahidi Hazretlerinin şehri Muğla’ya hoş geldiniz. Öyle inanıyorum ki, yazar ve sanatçı arkadaşlarımız Muğla’dan güzel izlenimlerle ayrılacaklar. Bu ziyaretin her iki şehrimize de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

3c9ba8f7-b9d3-4f0e-bce6-8f436f55576b.jpg

TURİZM BAŞKENTİ KONYA’DAN TURİZMİN KALBİ MUĞLA’YA

TYB Konya Şube Başkanı ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, ilk olarak 2004 yılında Meram ilçesinden yola çıkıp, şehrin yazar, şair, öykücü, fotoğraf sanatçıları, akademisyenler, kültür sanat ilgilileri, öğrencilerden oluşan bir heyetle başlayan gezilerin yurt içine ve yurt dışına da açıldığını kaydetti. Köseoğlu, aralarında Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Odunpazarı, Beypazarı, Şam, Beypazarı, Ereğli, Akşehir, Karaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin’in olduğu 25 civarında il ve ilçeye geziler düzenlediklerini vurgulayarak,  gezi izlenimlerinin şehrin gazete ve dergilerinde yayınlanarak tarihe kayıt düşüldüğünü söyledi. 2016 İslam Turizm Başkenti Konya’dan aynı zamanda bir turizm hareketi olarak Konyalı yazarların yine turizmin kalbi bir şehir olan Muğla’ya düzenledikleri gezinin önemine işaret eden Köseoğlu, “Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci Bey’in ev sahipliğinde gerçekleşen bu gezi her iki şehir açısından da büyük önem taşıyor. Konyalı yazar arkadaşlarımızın buradaki izlenimleri neticesinde turizm şehri olan Muğla’ya katkı sunacağımızı düşünüyorum. Geziye ev sahipliği yaptığı için de hemşerimiz Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci Beye teşekkür ediyorum” dedi.

BU YIL MUĞLA’YI YAZACAKLAR
TYB üyesi yazarlar, 2016 Kültürel Etkinlik Takvimi’nde duyurulduğu gibi bu yıl düzenlenen Muğla gezisi kapsamında izlenimlerini gazetelere ve eserlerine yansıtacaklar. Aralarında Konya Bölge Yazma Eserler Müdürü Bekir Şahin, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Hadim Müftüsü Ahmet Demirel, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Baysal, Doç. Dr. Abdullah Harmancı, Yrd. Doç. Dr. Muammer Ulutürk, Mahalle Mektebi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Kubilay Dündar, Zeki Oğuz, Hüzeyme Yeşim Koçak, Melahat Ürkmez, Ümit Savaş, Salih Sedat Ersöz, İsmail Detseli, Ömer Lütfi Ersöz, Lütfi Ayhan, Hakan Bahçeci, Sadık Gökçe, Osman Bozdemir, Atilla Yaramış, Bedir Köseoğlu, Abdülkadir Yurseven,  Süleyman Mücahit İyiyolbulan, Fikret Küçükmumcu’nun da bulunduğu heyet, ilk olarak Köyceğiz gezisi kapsamında, Dalyan Tekne Turu ve İz Tuzu Plajı’nda gönüllerince vakit geçirdi. Daha sonra Akyaka’ya hareket eden heyet burada da gezi ve inceleme fırsatı buldu. Gezinin ikinci günü ise Bodrum’da başladı. Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi gezilerek incelemelerde bulunuldu. Gezinin sonunda TYB Konya Şubesi adına Konya Bölge Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu’na düzenledikleri program ve ev sahipliği için teşekkür ederek birer tablo hediye etti. Gezi, Muğla merkezde Şahidi Camii ziyareti ile sona erdi.

abec7194-11c9-4e4a-bca0-25903c543f4d.jpga941a51b-ef42-4722-93e9-cc56396c0c71.jpg

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim