• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

"Korsanla Mücadele Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu

"Korsanla Mücadele Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu
Öğrencilere bilgisayar, kitap, saat gibi hediyeler verildi.

 Ankara çapındaki okullarda düzenlenen "Korsan Kitapla Mücadele En İyi Fikir Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Ders Kitapları Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (DEKMEB) ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile korsan kitapla mücadeleye yönelik düzenlenen yarışmanın ödül töreni TYB Mehmet Akif Divanı'nda gerçekleşti.

Törende konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, birlik olarak farklı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Gençlerin bu konulara gösterdikleri hassasiyet önemli. İlerleyen zamanlarda bu yarışmanın Türkiye genelinde de yaygınlaşmasını arzu ediyoruz." dedi.

Prof. Dr. Arıcan, yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik ederek, TYB'nin öğrencilerin de bir evi olduğunu, gelecekte yarışmaya katılan öğrencileri fikir ve ilim adamları olarak görmek istediğini dile getirdi.

TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan ise, "korsan" kelimesinin anlamını değerlendirdikten sonra eser hırsızlığı anlamında kullanılan "intihal" kelimesi hakkında bilgi vererek, sahte para basmak anlamında kullanılan "kalpazanlık" kelimesinin korsan kelimesi yerine kullanılmasını önerdi.

DEKMEB Başkanı Murat Köse ise, yarışmaya katılan ve ödül almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ederek, şunları söyledi:

"Korsan ve telif hakları ile ilgili haklarda farkındalık konusunda Türkiye maalesef çok ileri bir noktada değil. Yaptığımız çalışmalarla bu farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Bu konunun hak gasbı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İleri bir zamanda da bu yarışma sonunda ödül alan projelerin uygulanabilirliğini inceleyeceğiz."

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Orçan ise, akademisyen olarak üniversite camiasında gördükleri intihal olayları ve elektronik hırsızlıklardan örnekler vererek, yazarların emeğini korumak için korsanla mücadele adına çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Törende, 12. sınıf kategorisinde Ayrancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Berke Efe Koçak birincilik, 7. sınıf kategorisinde Beyza Nur Dağ ikincilik, 8. sınıf kategorisinde Eşref Koçak ikincilik, 7. sınıf ve 9. sınıf kategorisinde Emre Acar ve Hilal Ulutaş üçüncülük ödülü aldı.

Öğrencilere bilgisayar, kitap, saat gibi hediyeler verildi.

 

Kaynak: http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/8804681-korsanla-mucadele-yarismasi-odulleri-sahiplerini-buldu

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim