• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kudüs'ün Taşları Dahi Sizi Tanıyor ve Özlüyor

Kudüs'ün Taşları Dahi Sizi Tanıyor ve Özlüyor

''Kardeşlerim, buralar, bu yapılar, bu topraklar, bu Kudüs, sizi özlüyor. Sizi istiyor. Siz gittiğinizden beri Kudüs kan ağlıyor ve huzursuz! Bakın şu taşlara, bir dönüp bakın. Bu taşların bir dili yok ama onlar konuşuyor. Ben şimdi şu elimi, şu avucumu bu taşlara koysam, bu taşlar bu eli tanımaz. Ama siz koysanız, bu taşlar, sizin ellerinizi tanır.'' Metin Erol, Kudüs'te inşa ettiğimiz ruhu müşahhas örneklerle yazdı.

6 Aralık 2017 tarihinde Trump “ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını” açıkladı. Trump’ın açıklamasından bir gün önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında “Kudüs’ün Müslümanların (bizim) kırmızı çizgisi” olduğunun altını çizdi. Kudüs konusunda kararlılıkla son ana kadar Türkiye olarak mücadelemizi yürüteceğimizi hatta ve hatta İsrail ile diplomatik ilişkilerin gerekirse kopmaya kadar gideceğini belirtti. Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına karşılık, İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı’ndan geldi. Yisrael Katz, “Sultanlık ve Osmanlı’nın devri bitti, artık korkmuyoruz” dedi.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/27530/kudusun-taslari-dahi-sizi-taniyor-ve-ozluyor

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim