• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Cape Town Filistin'i nerede öğrendi?

Cape Town Filistin'i nerede öğrendi?
Cape Town'da 1985 yılında inşa edilen Mescid-i Kudüs Camii, Filistin direnişine verilen desteği simgeliyor. İbrahim Tığlı yazdı.
cape-town-camii-1
Cape Town'da 1985 yılında inşa edilen Mescid-i Kudüs Camii, Filistin direnişine verilen desteği simgeliyor. İbrahim Tığlı yazdı.

 

Güney Afrika'nın Cape Town şehri, farklı inanışlar arasındaki hoşgörünün Afrika'daki sembolü olarak kabul ediliyor. Dört milyon nüfuslu şehirde 70 cami, 100 kilise, 35 sinagog ve 15 Hindu tapınağı bir arada bulunuyor.

 

Şehirdeki yüzlerce ibadethaneden biri de Mescid-i Kudüs Camii. 1985'te tarihi Hindu tapınağının hemen karşısına inşa edilen cami, Kubbetü's Sahra'dan izler taşıyor. Cami, işgal altında yaşayan Filistinlilerin durumunu Apartheid rejimiyle özdeşleştiren Müslümanlar tarafından Filistin direnişine destek amacıyla inşa ettirildi.

 

Filistin’i öğrendiler

Zaman zaman konferans ve panellerin düzenlendiği camiye İslam ülkelerinden gelen pek çok akademisyen ve âlim, Filistin'de yaşananların Güney Afrika'da bilinmesini sağladı.

 

Dört fil ayağı üzerine oturtulan üç şerefeli minaresi ve kubbesiyle Cape Town'daki camilerden ayrılan Mescid-i Kudüs,Osmanlı mimarisinden esintilere de sahip. Gateswille'deki Müslümanların ibadet ettiği caminin iç duvarları çinilerle süslü.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/16539/cape-town-filistini-nerede-ogrendi-video.html

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim