• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Dünya hattatları Kuala Lumpur'da

Dünya hattatları Kuala Lumpur'da
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da farklı ülkelerin sanatçılarını bir araya getiren hat ve kaligrafi sergisi düzenlendi. Sergi, İslam Sanatları Müzesi'nde 6 ay boyunca açık olacak.

malezya1Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da farklı ülkelerin sanatçılarını bir araya getiren hat ve kaligrafi sergisi düzenlendi. Sergi, İslam Sanatları Müzesi'nde 6 ay boyunca açık olacak.

Dünyanın dört bir yanından hat ve kaligrafi eserleri Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bir araya getirildi. İslam Sanatları Müzesi'nde açılan sergi, 6 ay boyunca açık kalacak. Dünyaca ünlü sanatçıların koleksiyonlarından oluşan serginin hazırlığı ise 8 yıl sürdü.

Sergiye Japonya'dan Fuad Kouichi Honda, Çin'den Hacı Nurdin, Tunus'tan Naja Mahdui, Mısır'dan Semih İsmail, İran’dan mimar ve hat sanatçısı Ali Ajali'nin yanı sıra Kuzey Afrika ve Suudi Arabistan’dan 5 kadın sanatçı katılıyor.

Serginin küratörü Seyid İskender, serginin Malezya'da ilk kez gerçekleştirildiğini ifade ederken şöyle konuştu: "İlk kez Malezya’da gerçekleşen sergi, dünya çapında tanınmış kaligrafi sanatçılarının harf, kelime düzeyinde ele aldıkları sanat eserlerinden oluşuyor. Serginin temel ilham kaynağı Kur’an-ı Kerim. Aynı zamanda sergide geçmişte yaşamış şairlerin de izini bulmak mümkün."

Hat sanatını farklı bir biçimde yorumlayan eserlerden oluşan sergiye katılan sanatçılar için doğa da önemli bir ilham kaynağı. Serginin ana temasını ise sonsuzluk, kozmik oryantasyon ve kültürel algılar oluşturuyor.

İslam Sanatları Müzesi'nde açılan sergide; geleneksel formların modern yorumlarından oluşan eserler dikkat çekiyor. Kilim sanatından ilham alan Suudi Arabistanlı sanatçının eseri bunun en seçkin örneklerinden biri.

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/16630/dunya-hattatlari-kuala-lumpurda-video.html

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim