• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bir adım kadar yakın, bir nefes kadar uzak

Bir adım kadar yakın, bir nefes kadar uzak
Rasim Özdenören'in Aşkın Diyalektiği kitabı güzel bir kitap. Daha önce buna benzer bir kitap okumamıştım desem pek de yalan olmaz sanırım. Hatice Kübra Karadeniz yazdı.. Bazı şeylerin vakti saati vardır derler.

rasim-abi-4-1-2Rasim Özdenören'in Aşkın Diyalektiği kitabı güzel bir kitap. Daha önce buna benzer bir kitap okumamıştım desem pek de yalan olmaz sanırım. Hatice Kübra Karadeniz yazdı..

Bazı şeylerin vakti saati vardır derler. Bence aynı durum bazı kitapların okunması konusunda da geçerlidir. Yıllardır evinizde duran bir kitabı daha önce okumadıysanız muhakkak okunması için daha zamanı gelmemiştir. Elinize hep geliyor ve buna rağmen sonu gelmiyorsa özellikle düşünmek bile gerekebilir. Bu kanıya Rasim Özdenören'nin Aşkın Diyalektiği isimli kitabını okurken vardım. Kitabın kapağını açtım, 2011'de almışım. Lakin okumak 2014'e nasip olmuş. Tuhaf mesele vesselam...

Kapağından giriş kısmına, arka kapak yazısına kadar güzel bir kitap Aşkın Diyalektiği. Daha önce buna benzer bir kitap okumamıştım desem pek de yalan olmaz sanırım. Kitabın konusunu anlamaya çalışırken kendizi pat diye içinde bulmuyorsunuz aslında. Sizi yavaş yavaş içine alıyor. Biraz sonra kitabın içindesiniz ve bir sonraki sayfadaki anlatıma dair düşünceleriniz yeşeriveriyor. Aşka dair bütün kelimelere, kavramlara, aynı zamanda ilişki biçimlerine rastlıyorsunuz. Kerem ile Aslı'dan, Leyla ile Mecnun'dan Don Juan'a ve dahası romanlarda yaşanan aşk ilişkilerine. O kadar çok şey var ki aşka dair, sevgiye dair, muhabbete dair. Dönüşümlerine alışılamayan ve kavram kargaşası yaşayan biz gençler için sözlük niyetinde bile okunabilir. Metalaşmış dünyanın içerisindeki konumlarının da nerede olduğu daha rahat okunabilir ve görülebilir.

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17582/bir-adim-kadar-yakin-bir-nefes-kadar-uzak.html

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim