• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Şiirlerim bir iç çekişin mısraları gibidir

Şiirlerim bir iç çekişin mısraları gibidir
Ahmet Serin, şair Yunus Emre Altuntaş ile kitabı 'Huzursuz Rabıta' üzerine konuştu..   Yunus Emre Altuntaş Kayseri doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de, yüksek öğrenimini ise Bursa’da tamamladı.
sdc17333-2
Ahmet Serin, şair Yunus Emre Altuntaş ile kitabı 'Huzursuz Rabıta' üzerine konuştu..

 

Yunus Emre Altuntaş Kayseri doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de, yüksek öğrenimini ise Bursa’da tamamladı. Bursa’da yaşıyor ve okul idarecisi olarak çalışmalarını sürdürüyor. İlk şiir ve hikâye çalışmalarını lise yıllarında yayımladı. Üniversite eğitimi sırasında pek çok dergide yazı, şiir ve makaleleri yayımlandı. Şehrengiz, Ahenk, Alize, Revizyon ve Atlılar ilk çalışmalarının yayımlandığı dergilerdir. Yeni Dünya dergisi yayın kurulu üyesi olan şair, bir dönem Ahenk dergisi genel yayın yönetmenliğini de yaptı. Halen Karagöz, Aşkar, Mahalle Mektebi, Gençdoku, Şehir ve Kültür, Değirmen ve Yenidünya başta olmak üzere pek çok dergide edebi, fikri ve aktüel çalışmalarını yayımlamaya devam etmekte. Kendisiyle, Ebabil Yayınları'ndan çıkan ilk kitabı Huzursuz Rabıtaüzerine konuştuk.

 

Şiirle tanışmanızın kısa hikâyesini dinleyebilir miyiz sizden?

Şiirle hep tanışıkmışım gibi bir cümle kursam biraz iddialı mı olur bilmiyorum. Fakat doğduğumda babam Yunus Emre’nin Risaletü’n-Nushiyye'sini okuyormuş ve bu ismin hürmetine ismimizi koymuş. Sanırım bir dua niyetine yapmış bu tercihi. Belki de şiirle tanışıklığımı bu hikmete bağlayabilirim. Daha sonrasında özellikle liseli yıllarımda İsmet Özel’in kitaplarıyla büyümemin beni etkilediğini söyleyebilirim. İlk şiir denemelerimi de bu yıllarda yaptığımı hatırlıyorum. Dönüp o yıllara ait günlüklerime veya ajandalarıma baktığımda derdimi şiirle anlatma alışkanlığı edindiğimi görebiliyorum.

Çoğunu hatırlamasam da bu günlükler geçirdiğim ilk gençlik sancılarını açıkça ortaya koyuyor. Bu süreç oldukça çalkantılı yıllara denk geliyordu ve ben İsmet Özel’in diri şiirleriyle kendimi yenilemeye çalışıyordum. İsmet Özel’in şiirleri beni ümitvar kılıyordu, bir şeylere sarılmanın ve dik durmanın önemini salık veriyordu. Adım başı yaptığım alıntılar, yurt yıllarında dolabımın kapağında asılı mısralar hep bu sürecin yansımalarıdır aslında. Necip Fazıl, Sezai Karakoç ve Mehmed Akif’i de bu listeye dahil etmeliyim. Farkında olmadan içinde yetiştiğimiz ortam bizleri belirli konulara duyarlı hale getirdiği içindir ki elimiz kaleme gitti ve şiirle tanıştık diyebilirim.

 

Söyleşinin devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17625/siirlerim-bir-ic-cekisin-misralari-gibidir.html

Bu haber toplam 1107 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim