• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Antep'te bir Suriyeli aileye misafir olduk

Antep'te bir Suriyeli aileye misafir olduk
Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehirlerinden biri. Şehir tarihi görünümü ve modern yüzüyle iki farklı vecheye sahip. Gaziantep'te Ramazan ayının izlerini sürdük.   Türkiye'nin 6.
antep-5
Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehirlerinden biri. Şehir tarihi görünümü ve modern yüzüyle iki farklı vecheye sahip. Gaziantep'te Ramazan ayının izlerini sürdük.

 

Türkiye'nin 6. büyük şehri olan Gaziantep, ekonomik potansiyeli ve büyükşehir statüsü ile birmetropol görünümünde. Şehrin tarihi kent dokusunu oluşTuran ticarethaneler, ibadethaneler, hamamlar ve yöreye özgü taşbinaların çevrelediği dar sokaklar adeta zamani durduran anıtlar.

Şehrin saymakla bitmeyen güzelliklerine bir de Ramazan ayının güzelliği ve coşkusu ekleniyor. Gaziantep'te Ramazan ayı bambaşka yaşanıyor. Şehir, insanlar ve caddeler günler öncesiden hazırlıklara başlamış.

Şehrin Ramazan ayı geleneklerinden biri olan meyan şerbetçileri sırtlarında güğümleri, başlarında fesleriyle,ellerindeki tasları birbirlerine vurarak çağrı yapıyorlar. Meyan şerbeti meyan bitkisinin kökünden elde edilen biriçecek. Gaziantep'te özellikle yaz aylarında ve Ramazan ayında tercihmeyan şerbeti.

Gençlerin kola içip meyan şerbetine yanaşmadıklarını söyleyen şerbetçi, “Kola bundan yapılıyor. Meyanın faydaları saymakla bitmez. Midenin şişkinliğini alır, böbrekleri rahat çalıştırır ve taştan, kumdan temizler. Hafıza kaybını engeller. Tıkanan damarları açar, bağırsakları çalıştırır.”

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17643/antepte-bir-suriyeli-aileye-misafir-olduk.html

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim