• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Ramazan'da Tokat sokakları gül kokuyor

Ramazan'da Tokat sokakları gül kokuyor
Ramazan’ın bereket ve rahmetinin şehirlere yansıması günümüzde zor olsa da, geçmişle bağını koparmadan ve mümin hassasiyetiyle Ramazan yaşanırsa özlenen güzelliklere rastlamak mümkün olacaktır.
1_1
Ramazan’ın bereket ve rahmetinin şehirlere yansıması günümüzde zor olsa da, geçmişle bağını koparmadan ve mümin hassasiyetiyle Ramazan yaşanırsa özlenen güzelliklere rastlamak mümkün olacaktır. Mustafa Uçurum, Tokat’ın Ramazan iklimini yazdı.

 

Şehirlerin yüz akıdır Ramazan. O gelir ve dört bir yan tatlı bir telaşa kapılır. Nefes alır şehir. Yürekler daha bir yumuşar. Kalpler olmadığı kadar esenlik depolar. Kardeşlik denen duygunun zirveye çıktığı en muteber zamanlardır Ramazan günleri. Yeter ki samimiyetle yapılsın her şey.

 

Tokat’ta sokaklar gül kokar

Tokat’ta sokaklar gül kokmaya başlarsa anlayın ki Ramazan kapılarımızı aralamaya başladı demektir. Her sokak, cadde, mahalle serin bir gül kokusuyla dolar.

 

Tokat’ta son yıllarda Ramazan’la birlikte etrafa gül kokusu dağıtan araçlar gezmeye başladı. Şehri adımlarken bir anda içiniz hoş bir gül kokusuyla doluyorsa Ramazan ikliminin sizi kuşattığını anlarsınız. Ayrıca bu yıl ilk defa şehrin caddesinin Ramazan’da akşamları araç trafiğine kapatılıp da sadece yayaların kullanımına açılması da gül kokan sokaklarla birlikte Ramazan’da uygulanan etkinlikler arasında en çok beğeni toplayan çalışmalar olarak göz dolduruyor.

 

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim