• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İbnü'l Arabî'nin kitaplarına kim el koydu?

İbnü'l Arabî'nin kitaplarına kim el koydu?
İbnü'l Arabî Hazretleri sayısı üç yüz ile beş yüz arasında değişen kitaplar yazmıştı. Hazret yazdığı 27 kitabı ise emaneten isteyen bir arkadaşından geri alamamış.
yazma-kitap
İbnü'l Arabî Hazretleri sayısı üç yüz ile beş yüz arasında değişen kitaplar yazmıştı. Hazret yazdığı 27 kitabı ise emaneten isteyen bir arkadaşından geri alamamış. Kitaplarının fihristini çıkardığı bir mektubunda bu husustan yakınıyor Hazreti İbnü'l Arabî. Ahmed Öztürk yazdı..

 

İslâm âleminin kendisine Şeyhü'l Ekber yani en büyük şeyh dediği yüce bir sultan Cenâb-ı İbnü'l Arabî. Onun vasıflarını, kulluğunu ve ilmini anlatmada bir çok arif ve âlim, kaleminin de kelamının da aciz kalacağını izah ederek, bundan geri durmuşlar. O'nun yetiştirdiği âlim ve arifler kadar da telif eseri vardır. Bunun sayısının ne olduğu her zaman için merak konusudur. Zira, Hazreti İbnü'l Arabî, Sadık Yalsızuçanlar'ın hayatını yazdığı kitaba verdiği isimdeki gibidir, yani gezgindir.

 

Bu, çok yerinde bir tabir. Zira İbnü'l Arabî Efendimiz ömrü boyunca bir çok şehir değiştirmiştir. Ülkemizde de Diyarbakır ve Konya'da bir müddet bulunmuştur. Hatta Konya'da bir de izdivacı vardır. Daha sonra Ekberi geleneğin temsilcisi olacak olan Sadreddin-i Konevi Efendimiz'in dul kalan annesini nikahına almış. Sadreddin-i Konevî Hazretlerine de ilminin çeşmesinden içirmiştir.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17978/ibnul-arabnin-kitaplarina-kim-el-koydu.html

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim