• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Şair ilhamı ve mühendis aklıyla yola koyulduk

Şair ilhamı ve mühendis aklıyla yola koyulduk
Dünya Bizim olarak kültür sanat dünyamızın nabzını tutuyoruz. Kültür sanat söyleşileri dizimizde konuğumuz Okur Kitaplığı'ndan Ünsal Ünlü... Ümit Aksoy sordu.
okur-kitapligi
Dünya Bizim olarak kültür sanat dünyamızın nabzını tutuyoruz. Kültür sanat söyleşileri dizimizde konuğumuz Okur Kitaplığı'ndan Ünsal Ünlü... Ümit Aksoy sordu.

 

Yayınevleri, televizyon programları, gazeteler ve belediyelerle, yürüttükleri faaliyetler üzerine konuştuğumuz soruşturmamızda, Okur Kitaplığı ve Okur Akademi yayın konseptleri Genel Yayın Koordinatörü Ünsal Ünlü ile yayınevinin dününü ve bugününü konuştuk.

 

Yayıneviniz ismi ile fark yaratıyor. Okur Kitaplığı isminin bir hikâyesi var mı?

Okumak, yazmak ve yayınlamak birbiri ile doğrudan ilişkili üç farklı eylem. Üçüncü eylemde karar kıldığımızda bu işin kurumsal bir çerçevede en iyi şekilde yapılması gerektiğine inanarak adımlarımızı attık. Bu adımların en başında ise isim ve algı konusu geliyordu. Mümkün olduğunca genel ve ortak bir algıya hitap etmesi ve bir o kadar da özgün ve özel bir isim olması gerekiyordu. Arkadaşlarımızla birlikte belirlediğimiz onlarca isimden en çok beğenileni Okur Kitaplığı oldu. Başka arkadaşlarımıza sorduğumuzda da bu ismin heyecan yarattığına şahit olduk. Okur Kitaplığı ismi tanındıkça sevildi ve kabul gördü. Elbette yayıncılık çizgisinin ve çalışmalarının da bu kabulde katkısı büyüktür. Sonraki yayın konseptimizin ismi ise yine bu isim etrafında şekillendi: Okur Akademi.

 

Söyleşinin devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17977/sair-ilhami-ve-muhendis-akliyla-yola-koyulduk.html

 

 

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim