• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

84 yıl önce 'Halkevi'ne çevrilen cami ibadete açıldı

84 yıl önce 'Halkevi'ne çevrilen cami ibadete açıldı
Beykoz'da 84 yıl önce dönemin hükümeti tarafından lokale çevrilen Mihrişah Valide Sultan Camii, onarılarak yeniden cami olarak ibadete açıldı   Tek parti döneminde Halk Evi ve lokal olarak kullanılan, yıkılan minaresinin yerine parti amblemi asılan M
mihrisah-valide-sultan-camii

Beykoz'da 84 yıl önce dönemin hükümeti tarafından lokale çevrilen Mihrişah Valide Sultan Camii, onarılarak yeniden cami olarak ibadete açıldı

 

Tek parti döneminde Halk Evi ve lokal olarak kullanılan, yıkılan minaresinin yerine parti amblemi asılan Mihrişah Valide Sultan (Küçüksu) Camii 84 yıl sonra yeniden inşa edilerek ibadete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beykoz Belediyesi tarafından 2013 yılında Tarihi Küçüksu Mesiresini canlandırmaya yönelik gerçekleştirilen projeyle Mihrişah Valide Sultan (Küçüksu) Camii'nin inşası başladı. Tarihi cami, arşiv fotoğrafları ve belgelerden yola çıkarak geçmişte olduğu gibi küfeki taşı ve horosan harcıyla aslına uygun olarak inşa edildi. Yaklaşık bir yıl süren inşaat sonunda Mihrişah Valide Sultan Camii 84 yıl sonra yeniden hayat buldu.

Caminin Halk Evi olarak kullanılmasının yanlış bir şey olduğunu ifade eden cami cemaatinden Mehmet Demir Öz, 'Başka bir yere Halk Evi yapılabilir. Restore edilip tekrar cami olarak ibadete açılması bence doğru ve mantıklı bir karar' dedi.


Haberin devamı için: http://www.dunyabulteni.net/manset/308895/84-yil-once-halkevine-cevrilen-cami-ibadete-acildi

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim