• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Sanatlar sahibi bir köprü insan Düzgünman

Sanatlar sahibi bir köprü insan Düzgünman
Türbedarlık, Mustafa Düzgünman'ın ifa ettiği tüm sanatlardan daha üst bir sanat. 26 yıl burada kâmillik çilesini doldurmuştur Düzgünman. Metin Erol yazdı..
duzgunman
Türbedarlık, Mustafa Düzgünman'ın ifa ettiği tüm sanatlardan daha üst bir sanat. 26 yıl burada kâmillik çilesini doldurmuştur Düzgünman. Metin Erol yazdı..

 

Pek kıymetli Ahmet Yüksel Özemre ile yolu bir şekilde kesişmiş olanlar öyle sanıyorum ki onunÜsküdar’da Bir Attar Dükkanı isimli kitabını okumuşlardır. Lise yıllarımda hayatımı değiştiren eserlerden biri olan Üsküdar’da Bir Attar Dükkanı, yalnızca hayatı daha doğru kavramamı sağlamamış; bunun yanısıra içinde mündemiç her biri pek kıymetli şahsiyetleri de bana tanıtarak yeryüzünde bulunuyor oluşumun manasını da kavramama kolaylık sağlamıştı. Bu açıdan gerek Ahmet Yüksel Özemre, gerekse de Üsküdar’da Bir Attar Dükkanı içinde yer alan değerli zevat-ı kîram bendeniz için pek kıymetlidir.

 

Meşhur attar dükkanının sahibi

Üsküdar’da Bir Attar Dükkanı, Ahmet Yüksel Özemre Hoca'nın çocukluk ve gençliğinin geçtiği ve onu her açıdan beslemiş olan bir attar dükkanıdır. Buradaki mümtaz şahsiyetlerden biri ise bendenizin bu kitapla tanıdığı Mustafa Düzgünman’dır.

Mustafa Düzgünman, Üsküdar'da yüzyılı sırtlayıp taşımış küçük bir attar dükkanının gözetenidir. Düzgünman, babadan kalma mesleği geçimini sağlamak için devam ettirmiştir. Ancak bu geçimhanesi sıradan bir attar dükkanı değil; içinde pek kıymetli sohbetlerin yapıldığı, pek değerli şahsiyetlerin oturup kalktığı bir hoş muhabbet bahridir aynı zamanda. Bu muhabbet dükkanında Mustafa Düzgünman'ın sevdası attarlıktan ziyadedir. Onun derdi, kaş ve bulut anlamındaki Farsça kelimeden oluşan ve klasik Türk sanatları içinde mümtaz bir yeri olan ebru sanatıdır. Ebru sanatının yaşadığı dönem içinde piri olan Mustafa Düzgünman Hoca'nın bu küçük dükkanda yaptığı ebrular dünya müzelerini süslemiştir.

 

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17995/sanatlar-sahibi-bir-kopru-insan-duzgunman.html

Bu haber toplam 971 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim