• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Üniversite kütüphaneleri canlandırılmalı

Üniversite kütüphaneleri canlandırılmalı
Harvard Üniversitesi'nin kütüphanesinde 18 milyon kitap varmış. Peki bizim üniversitelerimizde durum ne? Halil Arslan yazdı..
reading-room-harvard-university-cambridge-ma
Harvard Üniversitesi'nin kütüphanesinde 18 milyon kitap varmış. Peki bizim üniversitelerimizde durum ne? Halil Arslan yazdı..

 

Kitap ve kitapla münasebet bir medeniyetin köklülüğünün, güçlülüğünün, geçmiş ve gelecek ile bağının günümüzdeki varlığının göstergesi sayılabilir pekala. 2023, 2071 gibi hedefler çiziliyor memleketimizde. Rakamlar havada uçuşuyor. Büyüme, ilerleme, artış gibi sözcükleri sık sık duyuyoruz. Tüm bunların anlamlı hale gelmesi için o ilk emre rücû etmek gerektiği aşikar. Okumak; insanı, kainatı ve Kelamullah’ı.

 

Bu üç okuma serüveni için başvurumuz yine kitab/l/a olmalı. Dönüş geçmişin birikimine, medeniyetin büyüklüğünün sembolü sayılabilecek kütüphanelere olmalı. Bunlarla ilgili düşünürken son günlerde medyada Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi’nin kütüphaneleri için başlattıkları kitap toplama kampanyası dikkatimi çekti ve internet üzerinden bir iki üniversite kütüphanesinin kitap varlığından yola çıkarak üniversite kütüphanelerinin hakkında bir fikir edinmek istedim.

 

Yanlış anlamalara sebep vermesin, gereksiz tartışmalara neden olmasın diye isim vermek istemiyorum. Derdim kitapla, kütüphane ile kurduğumuz münasebet; bu münasebeti de üniversite kütüphaneleri üzerinden ifade etmeye çalışacağım.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18030/universite-kutuphaneleri-canlandirilmali.html

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim