• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Eski zamanlardan bir güzel âdâb kitabı

Eski zamanlardan bir güzel âdâb kitabı
Son zamanlarda gittiğim yerlerde hep tasavvufa dair risaleler arıyor gözlerim. Rehber-i Hak namlı bir eseri Üsküdar'da Kırkambar Sahaf'ta beni bekler buldum. İsmail Demirel yazdı..
muhammed
Son zamanlarda gittiğim yerlerde hep tasavvufa dair risaleler arıyor gözlerim. Rehber-i Hak namlı bir eseri Üsküdar'da Kırkambar Sahaf'ta beni bekler buldum. İsmail Demirel yazdı..

 

İnsanın dikkati ilgisini, ilgisi de dikkatini sınırlandırıyor ve genişletiyor. Birkaç zamandır tasavvufa dair risalelerle hemhal olmaktan dolayı gittiğim kitapçılarda, uğradığım sahaflarda ve ziyaret ettiğim evlerin kütüphanelerinde ve sair kütüphanelerde hep tasavvufa dair risaleler arıyor gözlerim. Son ayda birkaç defa uğradığım, Üsküdar’ın kadim kitapçılarından Kırkambar Sahaf’ta da bizi Rehber-i Hak namlı bir eser bekliyormuş. M. Refii kaleme almış eseri. Kitabı günümüz Türkçesine aktaran Seyfettin Ünlü müellifin ismini bu şekilde zikretmete, ancak eserin Osmanlıca=Eski Türkçe baskısının son sayfasında [136.sayfa] müellif adını şu şekilde izhar ediyor: “Hadimu’l-fukara Hafız Abdussamed Refi’ bin Muhammed Vehbi el-Yanyavî.” Ki yarım sayfalık bu bölüm, Ünlü’nün hazırladığı metinde yer almıyor nedense.

 

Kitabı basan bir yayınevi yok, Ünlü’nün kişisel gayretleri sonucu basılmış kitap. Ancak kitap için isteme adresi olarak İlke Yayınları'nın adresi verilmiş. Malumdur ki İlke Yayıncılık Üsküdar’ın kıymetli yayınevlerindendir. Nitekim Seyfettin Ünlü’nün de İlke Yayınları arasından farklı imzalarla çıkmış birkaç kitabı bulunuyor. Dolayısıyla bu eserin de İlke Yayıncılık tarafından dağıtılmasını tabii karşılıyoruz. Eserin ne zaman basıldığına dair bir ibare göremedik kitapta maalesef. Aceleye gelen kitaplarda bu sorunla karşılaşmamız mümkün. Bu tarz kitaplar için ‘tarihsiz’ deniliyor. Böylece bizim kitabımız hem ‘tarihsiz’ bir kitap, hem de yayınevi olmadığından dolayı ‘kendi yayını’ bir kitap.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18038/eski-zamanlardan-bir-guzel-db-kitabi.html

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim