• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Eğitimin öncelikli amacı güzel ahlaktır

Eğitimin öncelikli amacı güzel ahlaktır
Semerkand Genç Okur dergisinin Eylül sayısında Ali Sözer eğitimle ilgili bazı önemli konu başlıklarını ele alıyor. Hüseyin Kahraman yazdı..
unnamed1
Semerkand Genç Okur dergisinin Eylül sayısında Ali Sözer eğitimle ilgili bazı önemli konu başlıklarını ele alıyor. Hüseyin Kahraman yazdı..

 

Semerkand Genç Okur dergisi, Eylül sayısında, "Eğitim Şart" diyerek, gençleri, yeni eğitim ve öğretim dönemi için hazır olmaya çağırıyor.

 

Ali Sözer, eğitimle ilgili önemli konu başlıklarını ele aldığı yazısında, "Eğitim nedir, nasıl olmalıdır?", "Nasıl iyi öğrenci ve hoca olunur?" sorularının cevaplarını ararken, öğrencilerin motive olmalarını ve işi baştan sağlam tutmalarını hedefliyor. Yazı içerisinde yer alan karikatürler ise okumayı daha zevkli bir hâle getiriyor.

 

Eğitimin temel taşları

* "Ağaç yaşken eğilir" atasözü, tam da bu çağa tekabül ediyor. Çocukluk ve gençlik çağı, bir yandan bilgiyle donanmakla birlikte, diğer yandan edeple, güzel ahlakla eğilip bükülmemiz gereken bir çağ olmalıdır. Çünkü eğitimin öncelikli amacı, güzel ahlakı öğretmektir, öğrenmektir.

 

* Edebin ve güzel ahlakın ilk şartı ise, kişinin kendisine bilmediği şeyleri öğreten hocasına sevgi, saygı ve vefa göstermesidir. Böylece dersler daha verimli hâle gelecektir. Aslında hocamıza gösterdiğimiz saygının kendimize gösterdiğimiz saygı anlamına geldiğini çok iyi bilmeliyiz.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18078/egitimin-oncelikli-amaci-guzel-ahlaktir.html

Bu haber toplam 1204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim