• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Üsküplü hacıların ilk durağı Eyüp oldu

Üsküplü hacıların ilk durağı Eyüp oldu
Makedonya’dan törenlerle kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının ilk durağı İstanbul oldu. Pakistan’da da hacı adayları sıkı bir kamp eğitimi aldı.
hac-uskup2
Makedonya’dan törenlerle kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının ilk durağı İstanbul oldu. Pakistan’da da hacı adayları sıkı bir kamp eğitimi aldı. İran'da ise Hacca gitmek için tam 30 yıl bekleyen Şırkeven, bu yıl hacca gitmeye hak kazanan 75 bin hacı adayından biri.

 

Makedonya'da Hac yolculuğu

Makedonya’dan otobüslerle kutsal topraklara gidecek hacı adayları geçtiğimiz hafta Üsküp’ten törenle uğurlandı. Üsküp kalesinde gerçekleşen törende İslam Birliği yetkililerinin konuşmalarının ardından yapılan dualara hacı adayları ve yakınları katılırken, yediden yetmişe tüm aile bireyleri, bu kutlu yolculuğa sevenlerini uğurlamak için biraradaydı.

Bu yıl Makedonya’dan Mekke’ye gidecek hacı adaylarının sayısı bin 301. Bölge ülkeleri arasında, en fazla hacı adayının Makedonya’dan olduğunu açıklayan İslam Birliği, yolcuların tüm aşı ve vize işlemlerini de bizzat gerçekleştirdi.

Bu yıl hacı sayısında bir artış söz konusu olduğunu kaydeden Makedonya İslam Birliği Genel Sekreteri Afrim Tahiri, şunları söyledi: “Hac organizasyonumuza katılan gurbetçilerin sayısı da arttı. Otobüsle seyahatin ücreti bu yıl 2.400, uçakla seyahatin ücreti ise 3.200 euro. Kutsal topraklardaki tüm hazırlıklar da tamamlandı. Umarım bu yıl da hacılarımız rahat bir yolculuk geçirirler ve ibadetlerini tamamlayıp ailelerine dönerler.”

Üsküplü hacı adaylarından uçakla seyahati tercih edenler Cidde’ye, otobüsle gidecek olanlarsa Amman üzerinden Mekke’ye İstanbul’dan hareket etti. Bu nedenle Üsküp kalesinden dualarla uğurlanan hacı adaylarının ilk durağı İstanbul oldu.

 

Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim