• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kosova’nın ilk ev müzesi: Emanet

Kosova’nın ilk ev müzesi: Emanet
Kosova'nın tarihi şehirlerinden Gilan'da benzerlerinden farklı bir müze faaliyet gösteriyor. Doktor Şefket Mehmeti'nin önce hobi olarak başladığı efemera toplama merakı, bir açık hava müzesine dönüştü.
kosova21465213412340Kosova'nın tarihi şehirlerinden Gilan'da benzerlerinden farklı bir müze faaliyet gösteriyor. Doktor Şefket Mehmeti'nin önce hobi olarak başladığı efemera toplama merakı, bir açık hava müzesine dönüştü.
Kosova'nın Gilan şehrinde benzerlerinden farklı bir müze mevcut. Müze, Kosova'nın ilk ev müzesi. Doktor Sefket Mehmeti, hobi olarak başladığı eserleri bir müzede toplamaya karar veriyor. Şu an müzede yaklaşık 12 bin resim bulunuyor. Eski Gilan resimleriyle birlikte 2.500'den fazla tarihi eser yer alıyor.

Bir evin bahçesine kurulu müze, tarihi kent Gilan'ın kültürü ve geleneklerine ışık tutuyor. Kentin alanında ilk ve tek olan müzesi turistlerin de ilgi odağı. Tarihi eserlere özel ilgi duyan Dr. Şefket Mehmeti'nin hayali bir açık hava müzesi oluşturmak idi. Gilan'da yaşadığı evin avlusunu müzeye çevirdi ve yıllar boyunca toplayıp çatıda biriktirdiği parçaları gün yüzüne çıkardı.


Mehmeti oluşturduğu müze ile ilgili şu sözleri söyledi: “Bu eşyalar, böyle biraz toparlama oldu. Bir dizayn göstermek, bir aranjman yapmak, resimleri yavaş yavaş bir kitapta toplamak niyetiyle. Her zaman kafamda uçuyordu. Ne ad verelim bu müzeye diye. Sonunda 'Emanet' dedim. Babam böyle diyordu eşyalara. Bu eşyalar benimdi, hanımın eşyaları, amcamın, babamın eşyaları var. Tanıdık adamlar. Her şey var burada.”

 

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18215/kosovanin-ilk-ev-muzesi-emanet-video.html

Bu haber toplam 1019 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim