• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

"Gerçek Yazar Okulu"

"Gerçek Yazar Okulu"
Yazarlık alanında ilk düzenli öğretim olan Yazar Okulu’nun 21. Dönemi 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak açılış dersi ile başlıyor.
673262

Yazarlık alanında ilk düzenli öğretim olan Yazar Okulu’nun 21. Dönemi 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak açılış dersi ile başlıyor.  

Konuyla ilgili olarak Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:  

“2000 yılında düzenli olarak başlattığımız Yazar Okulu, “Günümüz yazarının yazma donanımı ne olabilir, ne olmalıdır?” sorusunu cevaplayacak bir yapı ve muhteva üzerine oturuyor.  

Günümüzün genç yazarı, hangi alanda olursa olsun, düşünce açılımı sağlayacak mantık, felsefe yanında, siyasi sistem bilgisi, toplum ve ideoloji, edebiyat ve iletişim gibi konularla hep durdurulmaya, duraksatılmaya çalışıldığı izlenimi uyanan din düşüncesi konusunda bilgilenmek zorundadır.  

Okuma birikimi olup, yazmak için kalem tutmak isteyen yeni kabiliyetlere ufuk açmak ihtiyacı Yazar Okulu’nu sürekli hale getirdi.”  

21. dönemle ilgili tamamlayıcı bilgiler ise şunlardır:  

“25 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 13.30 daki açılış dersi ile 21. dönem başlayacaktır. Dersler, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma akşamları 18.30-20.00, Cumartesi 12.00-17.00  

Yeni dönemde Yazar Okulu’nun koordinatörlüğünü Doç. Dr. Musa Kâzım Arıcan üstlenmiştir.  

21. Dönemin ders konuları ve hocaları şunlardır:  

“Sanat ve Estetik”;  Necmeddin Evci, “Din ve Düşünce”; Prof. Dr. Metin Özdemir “Felsefe ile Düşünmek”; Dr. Hüseyin Pala, “Toplum ve ideoloji”  Dr. Yaşar Uğurlu  

Temel Yazarlık dersleri: Yazarlığa Giriş, Dr. İbrahim Demirci, Şiir Okuma ve Metin Oluşturma, Osman Özbahçe.  

Yönlendirme derslerinde ise günümüzün ünlü yazarları yanında kendi alanında öne çıkan yönetici ve ilim adamları yer alacaktır.  

On hafta sürecek ve sınırlı sayıda kontenjanı bulunan Yazar Okulu kayıtları devam ediyor. Dersler TYB’nin Sümer 1 sokağı 11 numaradaki kültür merkezinde yapılacaktır.”  

Habervaktim.com

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim