• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Çünkü sen, yalnız kalbinden ibaretsin

Çünkü sen, yalnız kalbinden ibaretsin
Büyük İslam velilerinden Hz. Pir Seyyid Abdülkadir Geylânî Efendimiz’in çeşitli şahıslara göndermiş olduğu irşad mektupları meşhurdur. Ahmed Öztürk o mektuplardan birini ç-alıntıladı.

Taleb eden bulur

Ey Aziz,

Bu mektup sana başka şeyler anlatacak. Seni amele ve cihada teşvik edecek. Oku, anla ve gereğini yapmaya gayret et. Talib ol. Günleri boşa geçirme. Daima, aradığın bir şey olsun. Taleb eden mutlaka bulur. Ama yollarını bilmek gerek. Taleb gümüşünü; "O kimseler ki, uğrumuzda cihad ederler.” mealindeki ayet-i kerimenin potasında eritmeye bak.

Sanır mısın ki eline çalışmadan bir şeyler geçer. Ahlaki bir disiplin yolunu tutmadan, aradığını bulmaya nasıl kalkarsın ve nasıl erimeyi düşünürsün. Talib olacaksın; fakat bu taleb işinde pek fazla ileri de gitmeyeceksin. Çünkü aşırı talepler çoğu zaman karşılıksız kalır. Bilhassa Hak Teala’yı taleb işinde dikkatli olmalısın. Onun çizdiği hududu aşmaya kalkmayasın. Sonra aradığını bulamayacağın gibi, elde ettiklerini de kaybedersin.

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18343/cunku-sen-yalniz-kalbinden-ibaretsin.html

 

Bu haber toplam 954 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim