• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Aliya'nın namaz hassasiyeti örnek olmalı

Aliya'nın namaz hassasiyeti örnek olmalı
Abdurrahman Ademî, Ankara'da hem yakınında bulunup birebir görüşmüş biri, hem de birinci dereceden çevresiyle iyi bir dostluğu olan biri olarak Aliya İzzetbegoviç'i ve eserlerini anlattı. Yavuz Ertürk yazdı..
aliya
Abdurrahman Ademî, Ankara'da hem yakınında bulunup birebir görüşmüş biri, hem de birinci dereceden çevresiyle iyi bir dostluğu olan biri olarak Aliya İzzetbegoviç'i ve eserlerini anlattı. Yavuz Ertürk yazdı..

 

Balkanlarda, Avrupa ve Asya’daki Müslüman toplulukların manevi liderlerinden ve Bosna’nın kurtuluşunun öncüsü, kurucu başkanı olan Aliya İzzetbegoviç'inhayatı, mücadelesi ve eserleri, onun daha ilk gençlik dönemlerinden itibaren Balkanlarda ve Türkiye’de yakından takip edilmiş, bu mücadele Aliya’nın vefatına kadar etki alanını genişleterek devam etmiştir. Cezaevi günleri, takibata uğramalar, yakın çevresindeki dâvâ arkadaşlarının şehit edilmeleri ve nihayet kıyım ve katliamlarla dolu bir savaşın ardından Bosna’nın bağımsızlığına kavuşmasında en büyük rollerden birine sahip olan Aliya, milyonlarca okur ve takipçi bırakmış ve bu milyonlar her yıl 19 Ekim tarihi başta olmak üzere, isminin ve mücadelesinin bahse konu edildiği yerlerde onu hayır dualar ve fatihalarla anmaktadırlar. Bosna şehitleri ve şahitleriyle beraber, tüm İslam şehitlerine de bu hayır dua ve fatihalar hediye edilmektedir.

 

Aliya’nın eserlerinden yola çıktığımızda onun yaşadığı düşünsel mücadeleyi ve çileli hayatının izlerini de yakinen görme imkanı bulabilmekteyiz. Savaşa tanıklık etmiş arkadaşları, gaziler, şehit yakınları ve bu zulmün şahitlerinin hatıraları da halen toplu mezarların çıktığı bu Müslüman beldesinin acısını kan gibi sıcak tutuyor ve unutulamayacak bu zulüm ortamının tahayyülümüzde canlanmasını sağlıyor. Bu tanıklardan ve o ölüm dolu günleri yaşayan isimlerden biri de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarih Bölümü hocalarından Dr. Abdurrahman Ademî. Abdurrahman Hoca, Aliya’nın “İslami Yeniden Doğuşun Sorunları” ve “Köle Olmayacağız” kitaplarının da mütercimi aynı zamanda. Hem Aliya’nın yakınında bulunup birebir görüşmüş biri, hem de Aliya’nın birinci dereceden çevresiyle iyi bir dostluğu olan biri olarak Aliya’yı ve eserlerini anlattı İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi’nde.

 

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18379/aliyanin-namaz-hassasiyeti-ornek-olmali.html

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim